Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Több baleset, kevesebb súlyos

Idén sok balesetet okoztak a részegek és a gyorshajtók Mosonmagyaróváron és környékén.

Idén sok balesetet okoztak az ittasan vezetők és a gyorshajtók Mosonmagyaróváron és környékén. Hétszáz vezető több mint a felével lépte túl a megengedett sebességet. Feltűnően sok katasztrófa történt a 86-os úton.

Összességében 445 közlekedési baleset volt idáig ebben az évben Mosonmagyaróváron és környékén: 107-ben személyi sérülés is történt. Tavaly az évnek ebben az időszakában ezzel szemben 91 személyi sérüléses ütközésnél helyszíneltek a mosonmagyaróvári rendőrök.
Gergó Gábor alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta: az idei baleseti statisztika november elejéig kedvezőbb volt a tavalyinál, ám az elmúlt hónap lényegesen lerontotta azt. Az ez idáig történt balesetek közül tíz követelt halálos áldozatot, harmincöt súlyos, míg hatvankettő könnyű sérüléssel járt. Az elmúlt évben a balesetek száma ugyan alacsonyabb volt, ám a súlyos sérülések száma magasabb, mint az idei. Az osztályvezető szerint ehhez lényegesen hozzájárult, hogy az elmúlt időszakban a rendőrök szigorúan ellenőrizték a biztonsági öv és gyermekülés, illetve a bukósisak megfelelő használatát. Úgy tűnik, ez meghozta eredményét, hiszen sok esetben ezek használata mentette meg a balesetek részeseit a súlyos sérülésektől.

Az alezredes aggasztónak tartja az ittasan okozott balesetek számát – huszonkét ilyen eset történt –, annak ellenére, hogy a rendőrök idén már több mint 300 ittas vezetőt derítettek fel. Ebből 91 alkalommal az alkohol mértéke meghaladta a szabálysértési értékhatárt. A balesetek legfőbb oka az elsőbbségadás elmulasztása, a kanyarodási szabályok megsértése, valamint a gyorshajtás. A gyorshajtók kiszűrése érdekében tartott akciók keretében idén eddig mintegy 700 vezetővel szemben (akik több mint ötven százalékkal lépték túl a megengedett határt) indítottak szabálysértési eljárást.

A balesetek zöme a délutáni, illetve kora esti órákban történt, a legtöbbet személyautóval okozták, de sokszor voltak vétkesek a kerékpárosok is. Az elmúlt időszakban feltűnően emelkedett a balesetek száma a 86-os főúton, illetve Jánossomorján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet fejlesztési tanács

Dr. Sarudi Csaba, az OTH elnöke mosonmagyaróvári látogatásakor nyilatkozott lapunknak. Tovább olvasom