Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Tízmilliós pályázati támogatás

A mosonmagyaróvári képviselő-testület művelődési, sport- és civilkapcsolatok bizottsága elbírálta a közművelődési és sportalapra beérkezett pályázatokat. A kétszáznál is több, magas szakmai igényességgel megfogalmazott pályázat nagy részét támogatta a Böröndi Lajos vezette kilencfős bizottság.
A kiemelt rendezvényekre elkülönített támogatáson túl közel tízmillió forintot osztottak szét. Az egészséges életmód tárgykörére kétmillió, a környezettel, városszépítéssel kapcsolatos pályázatokra, illetve kultúrára további négymillió jutott, míg a sportra, versenysportra ugyancsak négymilliót fordítottak. Az alapokon túl, attól függetlenül a költségvetésből idén tizenegymillió forinttal segítik az MTE futballcsapatát.
Hatvanhét egyesület, alapítvány, szervezet részesült támogatásban. Jelentős összeg, kétszázezer, illetve esetenként ennél több forint segíti egyebek között a Kühne Rt. Fúvószenekar hangversenyeit, a Flesch Károly Kulturális Központ gyermek- és Mikulás-napi programját, A Mosonért Alapítvány szabadtéri rendezvényekhez használatos mozgó színpadának elkészítését és a Haller-iskola kulturális napját. Egy-egy intézmény több sikeres pályázatot is készített, így például a piarista iskola két nyertes dolgozata több mint 100 ezer forintot ért, de említhetnénk a Bolyai-iskolát is, amely ugyancsak két pályázatával összesen 250 ezer forintot kapott a tanoda évköny-

vének, illetve kulturális, tudományos rendezvényének szervezéséhez. A nemzetközi kapcsolatok témakörön belül 21, az egészséges életmódért területen 34, míg környezetünk szépítéséért 17 pályázatot tartottak támogatásra méltónak. Ezek közül erős segítséget kapott a polgármesteri hivatal titkársága által írt német testvérvárosi kapcsolat további formálását segítő pályázata, a Lét és Egészség Közalapítvány egészségvédelmi hetek sorozata, a Mosoni Zsidó Hitközség zsidó temető környezetének rendezésére irányuló beadványa.
A bizottság több mint 30 pályázatot utasított el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbb szankciók

A közelmúlt sajnos gyakori közlekedési szabálysértéseinek visszaszorítása érdekében a… Tovább olvasom