Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Tízmilliós felújítások a Hildegárd Óvodában

Mosonmagyaróvár - Mintegy tízmillió forintból korszerűsítették a tetőt, három csoportszobát parkettáztak és kialakítottak egy fejlesztő tornaszobát.

A nyáron végezték a mosonmagyaróvári Hildegárd Óvodában az utóbbi negyven év legnagyobb felújítását.

Az ezernyolcszáznyolcvanas években alapított Hildegárd Óvoda 1967-ben esett át egy nagyobb léptékű felújításon, ezt követően csak kisebb munkákat végeztek rajta.

– A fenntartó győri egyházmegye jóvoltából tavalyelőtt megújulhatott a főépület tetőzete, idén az irodának, tornaszobának és egy csoportszobának helyet adó B épület kaphatott új tetőszerkezetet. A korábbi palatető gyakran beázott, megérett már a cserére – magyarázza Fehér Lászlóné óvodavezető. Idén befejeződött a csoportszobák parkettázása: tavaly kettő, most három csoport kapott új burkolatot.

Utolsó simítások: Idén megújultak a világítótestek, radiátorok és az óvoda valamennyi helyiségét kifestették.
Utolsó simítások: Idén megújultak a világítótestek, radiátorok és az óvoda valamennyi helyiségét kifestették.

Megújultak a világítótestek, radiátorok és az óvoda valamennyi helyiségét kifestették. A fenntartói hozzájárulás és az óvoda költségvetése mellett támogatói segítséggel öltözőhelyiséget, a gyógy- és fejlesztőpedagógus munkáját könnyítendő pedig egy speciális fejlesztő tornaszobát alakítottak ki. A szabadtéri rendezvényeknek helyet adó építmény tetőzetét is korszerűsítették.

Mosonmagyaróvár egyetlen katolikus óvodája teljes létszámmal kezdte az új nevelési évet: a korábbiakhoz hasonlóan százhuszonöt kisgyerek nevelését vállalják. A felszabadult helyekre négyszeres volt a túljelentkezés – tudtuk meg. 

Olvasóink írták

  • 2. RickCartman 2009. szeptember 07. 19:47
    „hogy mi köze a lakáshiteles lúzereknek az ovihoz, csak azt nem értem, de sebaj....”
  • 1. rivotril2mg 2009. szeptember 05. 23:27
    „persze amióta az eszemet tudom úgy áll az az ovoda, most nem bírt volna még ki egy évet amíg a lakáshitelesek rendbe jönnek... ovodán lesz új festék hurrá, igaz a gyerek intézetből fog oda járni ugyanis otthonukat elárvereték...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garantált támogatás a Futurára

A városházára a napokban érkezett levéllel biztossá vált, hogy Mosonmagyaróvár megkapja a közel 1,3 milliárdos támogatást a Futura fejlesztésére. Tovább olvasom