Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Tízéves a hegyeshalmi Stetni-tó

Pontosan tíz éve nyitották meg ünnepélyes keretek közt a hegyeshalmi Stetni-tó zsilipjét.

Ezzel fejeződött be a több hónapos előkészítő munka. A helyiek összefogásával elkészült a horgásztó és a körülötte lévő szabadidőpark. E jeles nap egy évtizedes jubileumát ünnepli a hétvégén Hegyeshalom.
A falu határában, a helyiek által csak Stetni néven emlegetett területen korábban is egy tavacska volt, ám az idők során betemették különféle limlommal, s éveken keresztül szemétdombként díszelgett.

Néhány hónap alatt

A Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület kezdeményezésére aztán tíz évvel ezelőtt megindult a terület rendbetétele. A helyiek összefogásával és támogatók segítségével néhány hónap alatt elkészült a mintegy 1,8 hektár területű horgásztó, valamint a körülötte lévő szabadidőpark játszótérrel és szánkózódombbal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összekötő Ásványrárónál

A Parlagnyilasi-ág rehabilitációjával megoldódhatna az Alsó-Szigetköz vízpótlása: a mentett oldali vízpótlás ezzel kezelhetővé válik, s a szárazon maradt csatornák is vizet kapnak. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Édukövízig) két forrásból végzi a Parlagnyilasi-csatorna mederbővítését, s létrehoznak egy új mederszakaszt zsilipekkel. Tovább olvasom