Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tizennégy első osztály biztosan indul Mosonmagyaróváron

Várhatóan 311 nagycsoportos óvodásnak csengetnek be szeptemberben valamelyik mosonmagyaróvári iskolában.

További huszonnyolc tanköteles kisgyerek sorsáról döntenek majd a szülők az április 22-i beíratásig.

A majoroki óvodában már 29 nagycsoportos biztosan tudja, hogy ősszel iskolapadra, -táskára cseréli az ovis létet.

– Óvodánk négy csoportja közül a nagycsoportosok mind iskolába mennek szeptembertől. A vegyes, azaz a nagy- és középső csoportból négy kisgyerek lett volna tanköteles. Közülük a nevelési tanácsadó javaslatára három az intézményünkben marad – magyarázza Gráflné Rikker Marianna óvodavezető. Az ovisok vegyes érzelmekkel fogadták a kérdést: kívánkoznak-e az iskolába, vagy inkább maradnának az óvodában? Azt már lehet tudni, hogy sok kisgyereket a közeli Ujhelyi-iskolába íratnak majd be.

Szeptemberben iskola- és tanévkezdés – A majoroki óvoda nagycsoportosai közül minden kisgyerek iskolába megy ősztől.
Szeptemberben iskola- és tanévkezdés – A majoroki óvoda nagycsoportosai közül minden kisgyerek iskolába megy ősztől.

– Terveink szerint 12 első osztály indulna az önkormányzati fenntartású iskoláinkban, de az igények és a hely függvényében az oktatási bizottság mérlegeli majd egy újabb osztály létrehozását – világosít fel dr. Nagy István oktatásért felelős alpolgármester, aki szerint a már ismert számok tükrében biztosítottnak tűnik a 26 fő körüli átlaglétszám. Ugyanis a tanköteles kisgyerekek közül 311 biztos megkezdi ősszel valamelyik iskolában a tanulást, mintegy harminc ovis jövő éve azonban bizonytalan. A szülők inkább az óvoda mellett voksolnak, döntésükben a nevelési tanácsadók véleménye segíthet.

– Mosonmagyaróvárnak nem érdeke, hogy a környező falvakból a városba hozzák az iskoláskorú gyerekeket. Nem szeretnénk az ottani intézmények működőképességét veszélyeztetni. Középiskolába viszont mindenkit várunk, aki gimnáziumban akar tovább tanulni vagy valamilyen szakmát szeretne elsajátítani – fűzte hozzá a városvezető.

Az önkormányzat egyébként a szülők döntését a Suliváró című kiadvánnyal is támogatja. A mosonmagyaróvári általános iskolákba április 22-én 8 és 17 óra között és április 23-án 8 és 14 óra között lehet beiratkozni. Az önkormányzat minden első osztályos kisdiáknak (a nem városi fenntartású piarista iskola tanulóinak is) ingyenes füzetcsomaggal kedveskedik iskolai tanulmányainak megkezdése alkalmából. Mint megtudtuk, a piarista iskolában további két első osztály már biztosan indul ősztől. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétszedő akció Halászin

Idén negyedik alkalommal tartottak szemétszedő akciót a halászi túrakerékpár-szakosztály tagjai. Tovább olvasom