Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Tizenkét határsértőt és egy embercsempészt kaptak el a rendőrök megyénkben

Vonattal próbáltak külföldre szökni azok a határsértők, akiket a három megyei vasútállomáson tartóztattak fel a járőrök december 26-án.

Vonattal próbáltak külföldre szökni azok a határsértők, akiket a győri, a soproni és a hegyeshalmi vasútállomáson tartóztattak fel a járőrök 2013. december 26-án.

A kilenc – hat afgán, egy szerb, egy pakisztáni, egy iráni –, humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi érvényes úti okmány nélkül akart Nyugat-Európa jutni.

Közülük két, Németországba tartó fiatalkorú a hódmezővásárhelyi gyermekotthonból szökött meg, egyikük ellen eltűnés miatt elfogatóparancs volt érvényben.

Az M1 autópálya hegyeshalmi kilépőjénél egy személygépkocsit tartóztattak fel a mosonmagyaróvári határrendészek a délutáni órákban.

A járművet egy 34 éves budapesti férfi vezette, utasai koszovói állampolgárok voltak. A három férfi a rendőröknek külföldi személyi igazolványt adott át személyazonosságának igazolására.

Az okmány sem jogszerű magyarországi tartózkodásra, sem az államhatár átlépésére nem jogosította fel a határsértőket. A gépkocsit vezető P. Mátyás kihallgatása során beismerte, hogy ellenszolgáltatás fejében szállította volna Ausztriába a három külföldit.

A járőrök a tizenkét migránst tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.

A járművet vezető 34 éves budapesti P. Mátyás ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az M1-esen csempészték a külföldieket

A tíz migráns két embercsempész segítségével karácsonykor akarta illegálisan átlépni a magyar… Tovább olvasom