Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Tizenhat első indul

Mosonmagyaróvár - A nyári felújítások rendben zajlanak, a tanítást zavarmentesen meg lehet kezdeni – állapította meg a csütörtöki bejárást követően Nagy István, Mosonmagyaróvár oktatásért felelős alpolgármestere.

Összesen 5021 diák kezdi meg a tanulást kedden Mosonmagyaróvár önkormányzati fenntartású iskoláiban, az óvodák közel ezerkétszáz kisgyereket várnak.

– Csütörtökön bejártuk az oktatási intézményeinket. Megállapítottuk, hogy a felújítások rendben zajlanak, a tanítást zavarmentesen meg lehet kezdeni – hangsúlyozta Nagy István, Mosonmagyaróvár alpolgármestere.

Nyáron csak egyetlen nagyobb iskolafelújításra futotta az önkormányzat idei keretéből, így 40 millió forintból a Bolyai-iskola Szent István király úti épületének rekonstrukcióját végzik el. A 60 millió forintos keret fennmaradó részét az év közben jelentkező meghibásodások elhárítására tartalékként kezelik. A szűkös forrásállomány kiegészítésére több pályázatot is készítettek. Így a Napsugár Bölcsőde felújítására 9,17 millió forint támogatást nyertek, amit kiegészítenek 2,2 millió forint önrésszel, ebből kicserélik az épület nyílászáróit és fektetőágyakat szereznek be. Az erre vonatkozó közbeszerzési pályázatot most készítik elő.

Az iskolákban, óvodákban az utolsó simításokat végzik. A Bolyai-iskolában a diákok tankönyvért állnak sorba.
Az iskolákban, óvodákban az utolsó simításokat végzik. A Bolyai-iskolában a diákok tankönyvért állnak sorba.

A Bolyai-iskola Szent István király úti épületénél befejeződtek az udvarteret (udvari homlokzatok felújítása, tetőszerkezet javítása, bádogosszerkezetek cseréje, palafedés cseréje) és a tantermeket érintő munkák (tantermi ablakok cseréje, ablakkeretek kialakítása, helyreállítása, festések pótlása). Jelenleg az épület utcai homlokzatán dolgoznak a munkások. Az előkertben tervezik egy új járda kialakítását, a kerítés felújítását és az elvadult növényzet helyett új telepítését. A lapos tetős oktatási intézményeknél a beázás ellen karbantartási munkákat végeztek a Móra-, Fekete- és Haller-iskolában és a Vackor Óvodában. Teljes körű szigetelés-felújítás történt az Őzikés Óvoda faház épületén és az Ujhelyi-iskolában a tornaterem tetőszerkezetén. A Fekete-iskola tornatermében a repedezett és balesetveszélyes üvegfalat cserélték ki.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tizenhárom első osztály indul az önkormányzati iskolákban: 2008-ban az Ujhelyiben, idén a Bolyai-iskolában engedélyeztek plusz egy osztályt. Az óvodások számának növekedése miatt nemcsak a csoportlétszámok nőttek, a Lurkóvár Óvodában egy újabb csoportot is indítanak.


Osztályok, csoportok

A Bolyaiba 64, a Fekete-iskolába 47, a Hallerba 67, a Mórába 82, az Ujhelyibe 50 kis elsős iratkozott be. A Hildegárd Óvodába 125 ovist várnak, a piarista iskolába pedig mintegy 350 diákot. Az utóbbiban közel hatvan kisgyerek három, kis létszámú első osztályban kezdi meg iskoláséveit – tájékoztatott Farkas István iskolaigazgató.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Böjte atya árváinak adakoztak

Bútorok, háztartási eszközök, konyhafelszerelési tárgyak gyűltek össze szép számmal Böjte Csaba… Tovább olvasom