Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Tizenhárom halott az utakon

A közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében kiemelt figyelmet fordítottak a rendőrök a gyorshajtókra és az ittas vezetőkre az elmúlt évben Mosonmagyaróváron és környékén. Az erőfeszítések ellenére azonban nem csökkent a balesetek száma.
Az elmúlt esztendőben összességében 421 közlekedési baleset történt Mosonmagyaróvár és környéke útjain, huszonöttel több, mint egy évvel korábban – mondta el lapunknak Gergó Gábor alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője.

A balesetek közül 129 alkalommal személyi sérülés is történt tizenhárom halálos, ötvenhét súlyos és ötvenkilenc könnyű sérülttel. Bár a balesetek száma összességében növekedett az elmúlt évben, a halálos kimenetelűeké azonban kettővel csökkent. Az előző évekhez hasonlóan 2003-ban is személygépkocsival okozták a legtöbb balesetet, majd ezt követik a kerékpárosok és a teherautósok. A személyi sérüléssel járó esetek közül 39 történt a város területén.

Húsz alkalommal ittas volt a baleset okozója, de számos szerencsétlenség következett be gyorshajtás, illetve a kanyarodás és az elsőbbségadás szabályainak megsértése miatt is. A közlekedők figyelmetlenségét jól példázza, hogy mindössze egyetlen baleset történt műszaki hiba miatt. Kilencszer pedig vadat gázoltak.

A balesetek megelőzése érdekében az elmúlt évben fokozottan ügyeltek a rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére. Az ellenőrzések alkalmával 308 esetben mutatott ki a járművezetőknél valamilyen értéket az alkoholszonda, közülük száztizenegyen már bűncselekményt követtek el a mért értékkel.

A gyorshajtások visszaszorítására is nagy hangsúlyt fektettek tavaly a közlekedésrendészet munkatársai. Az ellenőrzések alkalmával 2121 esetben lépték túl a közlekedők a megengedett sebességet, közülük 472 vezető jelentős mértékben. Helyszíni bírságot 1594 esetben szabtak ki gyorshajtásért, összességében csaknem 9 millió forint értékben.

A rendőrség az előző évhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet fordít a balesetek visszaszorítására, különösen odafigyelnek a gyorshajtókra és az ittas vezetőkre, de a biztonsági övek használatának elmulasztását és a szabálytalanul parkolókat is fokozottan büntetik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halradar helyett a kárókatonák

A halak télen a mélyebb részeken vermelik el magukat, s viszonylag keveset mozognak. Ezért a… Tovább olvasom