Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Tíz középiskolás Rotary-ösztöndíja

Tehetséges, ám rászoruló középiskolásokat támogat tíz hónapon keresztül havi tízezer forinttal a jövő tanévtől a mosonmagyaróvári Rotary Club és a helyi önkormányzat.

– Beteg gyerekeket, nagycsaládokat segítettünk, ám eddig a tehetségek felkarolása háttérbe szorult. Így jött a diákösztöndíj ötlete, melyben a mosonmagyaróvári önkormányzat is mellénk állt.

Tehetséges, ám rászoruló középiskolások kaphatnak tíz hónapon keresztül havi tízezer forintot – kezdte Tukovits Attila, a karitatív szervezet korábbi elnöke.

Nagy István mosonmagyaróvári polgármester megerősítette: az ösztöndíj egymillió forintos keretét a civil szervezet és a város fele-fele arányban biztosítja.

Amint azt Jakusch Tibortól, a Rotary soros elnökétől megtudtuk, már most többen jelentkeztek. A pályázat benyújtásának határideje augusztus vége, eredményhirdetés szeptember elejére várható.

A pályázatokról egy kuratórium dönt, melybe a város delegált egy képviselőt (az oktatási bizottság elnökét).

A pályázati űrlap beszerezhető a polgármesteri hivatal humánszolgáltató osztályán vagy az rcmosonmagyarovar@rotary.hu e-mail címen kérhető.

A kész dokumentációt vagy a humánszolgáltató osztályon kell leadni, vagy a Rotary (Pf. 66, 9201) címére elküldeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szigetközi kerékpárút mellett is gyorsan nő a gaz

A szigetközi kerékpárúton – a tulajdonjogon és a kezelés, a fenntartás felelősségén is – a települések osztoznak, amelyeken átvezet. Tovább olvasom