Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Tíz kilométernyi távhővezetéket cseréltek ki

Öt éve tartó távhővezeték-rekonstrukciós program végéhez érkezett a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft.

A munkálatok során mintegy tíz kilométernyi csövet cseréltek ki és szigeteltek le. A társaság az elkövetkezendő négy év során a fővezetékeket szeretné kicserélni pályázati forrásból.

Noha a fűtési szezon kezdetéig még néhány hónap hátravan, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. távhőrészlegénél most sem áll a munka, folyamatosan végzik a karbantartási és felújítási munkálatokat.

Öt éve indult és már a végéhez közeledik a szekunder távhővezetékek rekonstrukciója a városban. A társaság szakemberei jelenleg az utolsó szakaszon dolgoznak a Széchenyi-lakótelepen. Kosár Tibor ügyvezető portálunknak elmondta: előzetes ütemterv szerint végezték el az összességében mintegy tíz kilométernyi vezetékrendszer felújítását. A munkák során a helyenként már több évtizedes csöveket kicserélték és a mai kornak megfelelő modern technológiával szigetelték. Csupán néhány rövidebb szakasz vár még felújításra a szekunder vezetékrendszeren. A társaság rövid távú tervei közt szerepel a csaknem negyvenéves primer hálózat felújítása is. A rekonstrukció a becslések szerint mintegy 150 millióba kerül, ennek egy részét pályázati forrásból teremtenék elő. A támogatással a tervek szerint részekre bontva, négy év alatt végeznék el a rendszer teljes rekonstrukcióját.

Végéhez közeledik a város távhőrendszerében a szekunder vezetékek cseréje, jelenleg a Széchenyi-lakótelepen dolgoznak a szakemberek.
Végéhez közeledik a város távhőrendszerében a szekunder vezetékek cseréje, jelenleg a Széchenyi-lakótelepen dolgoznak a szakemberek.

A vezetékek felújítása mellett megindult a melegvíz-órák tömeges cseréje is a városban. A társaság szakemberei azokban a panelházakban cserélik le ezeket a műszereket, ahol a közös képviselő ezt megrendelte. Ehhez a lakóközösség minden tagjának hozzá kell járulnia, így egyszerre az összes lakásban felszerelik az új vízórákat. Újdonság, hogy ezek a mérők már rádiós jeladóval felszereltek, megkönnyítve ezzel a sokszor körülményes leolvasást. Így már nem kell bejutni a lakásba a leolvasáshoz vagy a tulajdonosnak bajlódnia a mérőóra állásával. Az ügyvezető szerint ezzel a számlázásban is tisztább helyzet áll elő, hiszen így a valós, nem pedig a sokszor előforduló becsült fogyasztás alapján számolhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kistérség összefogott a kórházért

A kistérség támogatásával a Karolina Kórház egy nagy értékű orvosi műszert vásárolhatott, mely a… Tovább olvasom