Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Tíz forintért egy eurót

Mosonmagyaróvár - Pénzváltást színlelve csaltak ki több száz eurót áldozataiktól ismeretlenek a minap Mosonmagyaróváron. Az elkövetők több mint 80 ezret ígértek, de csak néhány ezer forintot adtak a becsapott embereknek.

Euróját akarta forintra váltani egy nő a Szent István király úti takarékszövetkezetben. A pénzintézet előtt az utcán szólította le két ismeretlen férfi, akik felajánlották neki, hogy magasabb árfolyamon megveszik az eurót. Megállapodtak abban, hogy 85 ezer forintot adnak 300 euróért. Ezt követően az üzlet meg is köttetett, majd a két férfi elsietett a helyszínről. A nő ezt követően szembesült azzal, hogy csúnyán átverték, a 300 euróért ugyanis mindössze 3 ezer forintot kapott.

Néhány órával később hasonló eset ismétlődött meg a város másik felén. A Királyhidai úti bevásárlóközpontban váltott pénzt a második csalás áldozata, ezt követően lépett oda hozzá egy nő, aki felajánlotta neki, hogy a maradék euróját magas áron megveszi tőle. Megállapodtak abban, hogy 300 euróért 84 ezer forintot fizet, majd meg is köttetett az üzlet. A csaló ezúttal is gyorsan elsietett a helyszínről, becsapott áldozat ezután vette észre, hogy mindössze 6 ezer forintot kapott.

Olvasóink írták

 • 5. bugriskin 2009. június 29. 07:55
  „Miért ér többet egy euró tíz forintnál? Talán azért mert töketlen vezetése van az országunknak? Vagy azért mert van kinek sok forintja van és azt számolatlanul szórhatja? De lehet, hogy azért mert a spekulánsoknak ez tetszik és nem fordítva?
  Magyarországon már illene az eladható termelést elkezdeni! Az eddigi külkereskedőket pedig jó messze elzavarni ebből az országból!
  Vissza kell állítani azt, hogy a magyar terméket minőségiek legyenek, mégpedig úgy, hogy a hozzáértő emberekkel kell termeltetni! Meg kell tanítani az embereket termelni! Nem segélyt adni,hanem lehetőséget a munkához! Persze ott, ahol az acél,hogy tönkretenni, felszámolni, lebontani a jól működő gyárakat, üzemeket gazdaságokat Tsz-eket?-ott ez nem fog menni! Egy demokráciából, banánköztársaságot kreálni az sokkal könnyebb a mai rendszervezetésnek!”
 • 4. ancsácska 2009. június 28. 18:52
  „Hát aki ennyire....az igy jár,én ezen csak nevetek!!!!”
 • 3. tamasgabor2 2009. június 28. 18:32
  „pffff...ez szép lehetett.nem tudom hogy lehet bedölni az ilyeneknek...”
 • 2. laca123 2009. június 28. 13:52
  „mindig akad néhány naív emberke,aki bedől ilyennek....ez van...”
 • 1. bela001 2009. június 28. 00:11
  „Jó nagy h....e volt ez a két ember! :D
  Mit gondolnak miért is érné meg drágábbért megvenni az eurójukat? Mindkét fél ekkora összegnél 1-2ezer forintot nyert volna. Az viszont nem pénz a 84 ezer forinthoz képest.
  Amit viszont nem értek 84-85 ezer forint az akárhogy is nézem 5-6 nagycímletű bankó lett volna.
  A 3 ezer forintnál igen kevés, tehát azt egyből észre lehetett volna venni. A tesco- snál nem annyira feltűnő de a pénzmozgás alapja az hogy ellenőrzöm, hogy mennyit adok mennyit kapok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Optimalizálnák a tömegközlekedést

Mosonmagyaróvár - Csaknem hét százalékkal emelkedik júliustól a helyi buszközlekedés tarifája… Tovább olvasom