Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Tisztújítás néhány hónap múlva

A Szigetközi Önkormányzatok Szövetsége közgyűlésén felállították azt a jelölőbizottságot, amely a néhány hónap múlva esedékes tisztújítás előkészítését végzi.
A SZÖSZ minapi közgyűlésén a jelenlévők megállapodtak abban, hogy néhány hónap múlva tartják a szövetség tisztújító közgyűlését. A jelenlegi elnök, Tamás Lőrincné október óta ugyan már nem Darnózseli polgármestere, ám a jelenlegi alapszabály lehetővé teszi, hogy megtartsa eme tisztségét.
Amint azt Szokoli Sándor alelnöktől megtudtuk, a közgyűlésen tájékoztatót tartottak a szövetség idei munkájáról és költségvetéséről. A jelen lévő polgármesterek megegyeztek abban, hogy a tisztújításról csak február-március körül döntenek. Egyelőre megvárják, hogy az Országgyűlés milyen határozatot fogad el a terület- és térségfejlesztés finanszírozási kérdéseiről, illetve milyen változások lesznek ebben a kérdésben. Ezzel együtt jelölőbizottságot állítottak fel, melynek tagjai Törzsök Gyula gönyűi, Zsoldos Ferenc püski és Varga Kálmán rajkai polgármester lett. Az ő feladatuk, hogy a tagtelepülések polgármestereit végigjárva összegyűjtsék az alapszabályra vonatkozó módosító s az elnökségre tett javaslatokat. A közgyűlésen lehetséges elnökként elhangzott Tamás Lőrincné neve, ám elnökségével kapcsolatban ellenvélemények is megfogalmazódtak. Szó esett arról, hogy célszerű lenne kiszélesíteni a szervezet műk ödési terét, bevonva így a civil szervezeteket és a gazdasági társaságokat. A jelenlévők szerint néhány hónap múlva, a területfejlesztési törvény megalkotása után kiderül, milyen irányban kell haladnia a szövetségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánkézbe került a fürdő

Idén a lipóti termálfürdőt többen keresték fel, mégis csökkent a faluban a szállást kérők száma. Ám… Tovább olvasom