Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Tisztes versenyben győzött Kiss Béla

Levélen a gazdasági bizottság elnöki székét cseréli a polgármesterire a 42 éves Kiss Béla.
Nem ismeretlen az önkormányzati munka Levél új polgármestere számára. Kiss Béla 16 éve bizottsági külsős tagként tevékenykedett, majd három cikluson keresztül képviselőként (ebből utóbbiban a gazdasági bizottság elnökeként). A 42 éves, levéli születésű egyéni vállalkozónak szavaztak bizalmat a helyiek. Papp Zoltán korábbi faluvezető nem indult a polgármesteri tisztségért, helyére hárman pályáztak.

– Belső feszültség nélküli, tisztes versenyszellem uralta a kampányt. Mindhárom jelölt hasonló esélyekkel indult. Számomra nem a pozíció, hanem a faluért való tenni akarás jelentett erős motivációt – magyarázza Kiss Béla. Hozzátette: rekordszámú, tizenkilenc képviselőjelölt mérette meg magát a választáson. Közülük hat alkotja az új testületet, mely a faluvezető szerint „kifejezetten erős, tenni akaró".

Kiss Béla: A falu egyik szégyenfoltja a József Attila utca. Kezdeményezzük, hogy ez mielőbb állami tulajdonból önkormányzatiba kerüljön, így nagyobb eséllyel újítható fel.
Kiss Béla: A falu egyik szégyenfoltja a József Attila utca. Kezdeményezzük, hogy ez mielőbb állami tulajdonból önkormányzatiba kerüljön, így nagyobb eséllyel újítható fel.


– Az elmúlt nyolc évet a falu legsikeresebb időszakának ítélem meg. Büszke vagyok, hogy ennek én is részese lehettem. Sikerült a pályázati lehetőségeket maximálisan kihasználni, és ennek folytatásában bízom. Az orvosi rendelő korszerűsítése várat még magára. Komplex közútfejlesztési tervet szeretnék készíteni. Falunkra kiemelkedően aktív civil élet jellemző. A szervezetek támogatásáról továbbra is gondoskodni kívánunk. Ugyanakkor alapozok a helyi gyermek- és ifjúsági önkormányzatra is – sorolta az új polgármester, hozzáfűzve, hogy nem tett le egy ipari terület kialakításáról sem.

– Napi anyagi gondjaink nincsenek. Komoly iparűzési adóval rendelkezünk – ez idén 140 millió forint –, elsősorban a szélerőműparkoknak köszönhetően. Ebből mintegy 30 milliót tudunk fejlesztésekre fordítani, remélhetőleg elsősorban pályázati önrész formájában – zárta szavait a falu első embere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorsformálók a Szigetközről - 1. rész

A Kisalföld-könyvek legújabb kötete, az Eltaszított fele királyság tizenegy nagyinterjút is magába… Tovább olvasom