Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tiszteletdíj és papréti fejlesztések

˝Semmi sem jut a papréti embereknek?" című írásunkra sajtóközleményben reagált Kammerhofer Róbert bezenyei polgármester.

„A képviselő-testületi ülések összehívásának rendjét az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ) tartalmazza. Ezt a testület megalakulásakor, 2010-ben egyhangúlag fogadta el, köztük a cikkben megszólaló Csontos Antal képviselő úr is. E szabályozás szerint a rendes ülés meghívóját az önkormányzati ülés előtt öt nappal kell megküldeni. Rendkívüli képviselő-testületi ülés esetében ilyen megkötés nincs, így az ülés összehívható lenne akár telefonon is.

Ennek ellenére az említett rendkívüli ülés meghívóját és előterjesztéseit az előtte lévő napon délután 4 órakor küldtük meg a képviselőknek. Egyébként nem 9, hanem 8 órakor kezdődött az ülés. A meghívó hét és nem tíz napirendi pontot tartalmazott" – írta többek között közleményében a faluvezető. Tudatta azt is, a cikkben említett buszforduló nem az önkormányzat tulajdona, ahogy egyetlen közterület, illetve útszakasz sem Lajtapuszta (Paprét) területén. A Kisalföld Volán által használt buszöböl, illetve a játszótér-átépítés is ezért hiúsult meg.

A polgármester az elmaradt tiszteletdíjjal kapcsolatosan ezt írta: „Képviselő-testületi döntés alapján a költségvetés nem tartalmaz képviselői tiszteletdíjat, amit ebből kifolyólag nem lehet felajánlani, de leginkább egyéb más célra elkölteni."

Ugyanakkor Kammerhofer Róbert felsorolta az utóbbi időszak Paprétet érintő fejlesztéseit. Így nemzetközi kerékpárút, felújított (tető, fűtés, világítás, vizesblokk), javarészt kihasználatlan művelődési ház, karácsonyi díszkivilágítás, karbantartott orvosi rendelő. Továbbá az épületek fenntartási költségei, hulladéksziget saját erőből, az összesen két utcából egy teljesen felújított utca, a községrészben működő két civil szervezet támogatása jut Paprétnek – olvasható Kammerhofer Róbert közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állást keres? Ajánlatok Mosonmagyaróváron

Lakatost, minőségügyi mérnököt, mozdonyvezetőt, dajkát, targoncavezetőt, termeléstervező-diszponenst… Tovább olvasom