Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Tiszta vizet a pohárba és Szigetközbe

A Jobbik megyei irodája és Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP) is közleményt adott ki a szigetközi vízpótlással kapcsolatban szerdán.

„A szigetközi vízpótlással kapcsolatos, a Kisalföld szerdai számában megjelent képviselői és képviselő-jelölti nyilatkozatok jelentős csúsztatásokat tartalmaznak" - közölte szerdán a Jobbik megyei irodája.

Amint írják: „hamis látszatot kelt, ha azt állítja a kormányoldal, hogy a most futó projekteknek bármi köze lenne a vízmegtartáshoz, de tragikomikus a szocialisták megnyilvánulása is, hiszen évtizedekig voltak kormányon, akkor mégsem tettek semmit az ügyért. A tisztánlátásnak egyetlen lehetősége az, ha nem egymás mellett elbeszélve ígérgetünk és vádaskodunk, hanem egy őszinte és nyilvános vita keretében tisztázzuk, hogy ki akarja valóban megoldani a vízpótlás kérdését. Ebbe a vitába a politika mellett a térség polgármestereit és a vízügyi, energetikai, mezőgazdasági, környezetvédelmi, turisztikai szakembereket is be kell vonni. Az elmúlt 20 év csak szőnyeg alá söpörte a vízmegtartás kérdését, így jutottunk el odáig, hogy 2013. az évszázad árvizének éve, mégis jelentős aszálykároktól szenvedett a mezőgazdaság. A Jobbik ennek a vízpazarló, dilettáns korszaknak véget vet" – közölték.

Kránitz László országgyűlési képviselő, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerdán írásbeli kérdés nyújtott be Orbán Viktor miniszterelnökhöz, az országos Duna-projekt kapcsán a szigetközi beruházásról. „A Mosoni-Duna rehabilitációját szolgáló fejlesztési projekt a hivatalos közlések szerint 5 hónapot csúszik. A valóságban azonban közel egy évet jelent ez az öt hónap, amely többletkiadást jelent az adófizető polgároknak. A kérdés az, mik éves csúszás valódi okai?"

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre is marad az idei kosztpénz

Nem drágul jövőre a bölcsődei, óvodai és iskolai étkezés a mosonmagyaróvári intézményekben. Tovább olvasom