Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Tiltakozók a Lajta partján

Dr. Pápai Lajos megyés püspök körlevele több száz embert mozgatott meg régiónkban is. A drogtörvény tervezett enyhítése ellen tiltakozó aláírásokat néhány plébánia már el is juttatta az illetékesekhez.
illusztráció
A kormány és az egyház közötti egyre mélyülő szakadéknak az egyik eleme – a finanszírozás módjának és mértékének kérdése mellett – a készülő drogtörvény.

Az egyház tiltakozik a drogtörvény ellen

A katolikus egyház és dr. Pápai Lajos megyés püspök szerint a készülő törvény a drogok fogyasztóit és terjesztőit szinte büntetlenül hagyná, sőt, az iskolákba bejuttatást is megengedné, s ez súlyos veszélyt jelent a társadalomra.
A körlevelet a győri egyházmegye valamennyi templomában felolvassák vagy már felolvasták. A tiltakozó aláírások gyűjtését december elsején kezdték, s két hét alatt már több ezer szignó került az ívekre a megyében.
Ebben az iskolák és a gyermekek védelmére hívják fel az emberek figyelmét: „Nem engedhetjük, hogy az iskolákban – közös fogyasztás címén – büntetlenül kínálhassák kábítószerrel gyermekeinket" – áll a gyűjtőíven. A Lajta partján a plébániák már az összegyűlt aláírásokat el is küldték a Demokrácia Központba.

A felhívást sokan támogatják

– Mivel a Kábítószer Egyeztető Fórum tagja vagyok, ezért a körlevél tartalmát saját szavaimmal ismertettem híveimnek – mondta Butsy Lajos mosoni plébános. – Tizenkét lapot küldtünk a fővárosi Demokrácia Központba. Mindegyik íven 15 aláírás szerepelt, így tőlünk 180-an vettek részt ebben a kezdeményezésben. Mellettünk még a helyi kereszténydemokraták is végeztek hasonló tevékenységet. Az aláírásgyűjtés már befejeződött plébániánkon – mondta Butsy Lajos.

Rövidesen elkezdődhet a határszélen is

Hegyeshalomban is megkapták már a körlevelet, a helyi plébános szerint rövidesen az aláírásgyűjtés is elkezdődhet a határszéli községben. A magyaróvári plébánián az aláírás gyűjtése már megkezdődött, s még a következő hetekben folytatódik.
– Nemrég én is kihirdettem a püspök úr körlevelét, s rövid idő alatt több száz aláírást gyűjtöttünk össze – mondta lapunknak Nagy József atya. – Ezeket mi is a Demokrácia Központba küldtük. A készülő drogtörvény elleni szignók gyűjtését tovább folytatjuk – tudtuk meg a magyaróvári plébános-préposttól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A környezetvédők elkéstek a mentéssel

A Lucsony utcai hársfasor koronakönnyítése néhány hete megkezdődött. A szakértői vélemény szerint… Tovább olvasom