Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Tilos lesz a dohányzás a játszótereken

Mosonmagyaróvár - Rendeletben tiltotta meg az önkormányzat a játszótéri dohányzást, valamint a vízelvezető árkok betemetését. Módosították továbbá a társasházak hulladékdíj-fizetési rendszerét.

A kormányzó koalíció képviselői között is heves vitát váltott ki a köztisztaságról és a hulladékgazdálkodásról szóló rendelet egy pontjának módosítása a testület csütörtöki ülésén. A változtatásra a Rekultív kft. tett javaslatot a társasházak hulladékszállítási díjának fizetési rendszerében felmerült problémák megoldásáért. A társasházak jelenleg 1100 literes edényeket használnak hulladékgyűjtésre. Ezeket 1999-ben helyezték ki az akkori lakók száma alapján.

A lakószám időközben változott, míg az edények darabszáma nagyrészt nem.

Mivel az 1100 literes edény díját a társasházban élők számának megfelelően osztják fel, nem jól megválasztott darabszám vagy méret esetén lehetséges, hogy egy négytagú család akár másfélszeres díjat is fizet a hulladékszállításért, mint akik családi házas övezetben élnek. Részben emiatt is a társasházakban lakók egy részének díjelmaradásai megnőttek. A jogszabály alapján a szolgáltató a számlát jelenleg a társasházban lévő lakások tulajdonosainak állítja ki, mert a házak egy része elzárkózott a közös használatú edényzet ürítési díjának társasházi közös képviseletenkénti megfizetésétől. A hulladékgyűjtő edények viszont a társasházak tulajdonában vannak, ezért lenne célszerű, hogy a
közszolgáltatási díjat is a társasház fizesse. A rendelet ezen pontjának módosításában az illetékes szakbizottság is megosztott volt, ám kis többségben mégis azt javasolták és végül a testület is elfogadta, hogy az eddigi szabályozás helyett a kuka tulajdonosa, azaz a társasház
fizessen.

Vitáztak a kukadíjról. A kormányzó frakció is megosztott volt a kérdésben.
Vitáztak a kukadíjról. A kormányzó frakció is megosztott volt a kérdésben.

Egységes volt a testület viszont a dohányzás megtiltásában a városi játszótereken, valamint abban is, hogy tilos lesz ezentúl a közterületi vízelvezető, szikkasztó árkok megszüntetése, feltöltése. (A testület további döntéseire visszatérünk – a szerk.)

Olvasóink írták

 • 4. pancser 2009. június 08. 09:13
  „Mindenki többet szemetel mint korábban! Rendetlen országban meg lehet csinálni, hogy valaki nem fizet közös költséget, ha ezt kiplakátolják, sérülnek a trehány jogai, SZDSZ logika persze. Aki nem fizet felfüggeszteni a jogait, PL a közös helyiségek használatát illetően. A kukát lezárni előle ha szemetel meg megbüntetni, aztán egyszer csak észhez tér. Amiben egységes volt a testület az a dohányzás tiltása. Helyes, csak hogyan fogják betartatni? Már eddig is egy sereg törvény van amit senki nem tart be, pedig ha egyet nem tartunk, tartatunk be akkor a többit se nagyon. Ez rosszabb mintha nem lennének törvények, hiszen aki betartja hátrényba vana betartóval szemben.”
 • 3. RickCartman 2009. június 02. 12:44
  „Így is egy csomóan nem fizetnek közös költséget, amit a társasház többi lakójára vernek rá(a fizetőkre is!!)a közös költség emelésével.Ezek a tartozások pedig behajthatalanok, így lesz ez a szemétdíjjal is, ha beleveszik a közös költségbe--elfuserált megoldás!Mi fizetünk megint más helyett, akik röhögnek a markukba, sőt, néha már nyilvánosan is az arcunkba...
  A fényképen elöl látható városközponti képviselő úr is!Igen, neki csak a szavazáskor vagyunk jók, jól emlékezhetünk a legutóbbi képviselőtestületi választások előtti időszakra, reggeltől estik a panelek között bóklászott, meg-megszólítva a lakosságot:))), ezzel le is tudta dolgát.
  Tiszteletdíj ügyében pedig ne is kérdezősködjünk...”
 • 2. zopika02 2009. június 02. 10:46
  „Tehetségtelen banda, már megint a szolgáltató érdekeit kell a legvégsőkig kielégíteni. Panelos nem visz ki zöldhulladékot és mivel kevesebb költséggel lehet a nagyobb mennyiségű szemetet egy helyről elszállítani a szolgáltatásnak jelentősen olcsóbbnak kellene lennie. Idióta banda. Vajon a választópolgár érdekeit ki fogja megvédeni ?????????????? Kedves képviselő urak csak szavazáskor vagyunk fontosak ????????????????”
 • 1. Imcsi 2009. május 30. 16:32
  „"A társasházak jelenleg 1100 literes edényeket használnak hulladékgyűjtésre. Ezeket 1999-ben helyezték ki az akkori lakók száma alapján.
  A lakószám időközben változott, míg az edények darabszáma nagyrészt nem."
  A lakószám nőtt, vagy csökkent? Több edény kellene, vagy kevesebb? És időközben lettek hasznoshulladék-gyűjtőszigetek(hogy kellene ezt írni?) is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitereléses ellenőrzés Mosonmagyaróvárnál

Az M1-es autópályán a mosonmagyaróvári pihenőnél kitereléses ellenőrzést tartanak pénteken délután. Tovább olvasom