Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Tilos a látogatás a Karolinában

A mosonmagyaróvári Karolina Kórházban dr. Vörös László orvos-igazgató tekintettel a járványos megbetegedésekre, a betegek védelme érdekében mától látogatási tilalmat rendelt el.
A döntést az ÁNTSZ mosonmagyaróvári intézetétől kapott jelentés ismeretében hozták meg, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy az utóbbi napokban ugrásszerűen megnőtt az influenzaszerű megbetegedések száma.
Dr. Pék Imre tiszti főorvos a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a múlt hét óta influenzafigyelő szolgálatot rendeltek el. A házi- és gyerekorvosok minden általuk influenzásnak vélt megbetegedést jelentenek a tisztiorvosi szolgálatnak. A térségben tevékenykedő 36 doktor közül 29-en jeleztek ilyen megbetegedést, melyekről csak a laborvizsgálatok után lehet egyértelműen kimondani, hogy valóban influenza-e. Az ÁNTSZ mosonmagyaróvári intézete által készített összegzés alapján: Mosonmagyaróváron és vonzáskörzetében, ahol 72 ezer ember él, 1864 megbetegedést regisztráltak hétfőn délután 2 óráig. Ez a lakosság 2,7 százalékát jelenti, így járványos folyamattal állunk szemben. Az adatokból kiderül: kórházba 2 személyt utaltak és mindössze 53 esetben jelentettek szövődményt. Rajkáról, Halásziból és Darnózseliről falvanként több mint 100 megbetegedést jeleztek. A vírus főként a gyermekek mindennapjait nehezíti meg, az 1864 megbeteged ésből 1182 az 1 és 14 éveseket érinti, 456 a 15 és 24 év közötti beteg, a többi az idősebb generációból került ki.

Kapcsolódó cikk >>

Szlovákiából jön a vírus (2003-03-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makovecz vállalná a feladatot

A hédervári termálfürdő és élményszálló terveinek egyelőre csak egy része ismert. Makovecz Imre… Tovább olvasom