Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Tévedésen alapul a garázdaság vádja?

Jánossomorja - Garázdasággal vádolják a jánossomorjai Borsándi Balázst: az ügyészség szerint ő látható azon a képen, ami a 2006. szeptember 19-i fővárosi zavargásnál készült. Tíz napra le is tartóztatták. A fiatalember szerint a képen látható helyszínen nem is járt.

A huszonhét éves Balázs Budapesten dolgozik s jár főiskolára. A felvétel a Dohány utca és az Erzsébet körút sarkán készült, amelyen egy követ dobó férfi, egy maszkos társa és egy oldalról látható, rasztahajú, bőrkabátos bámészkodó szerepel. Ez utóbbiról gondolja a rendőrség azt, hogy Borsándi Balázs.

Borsándi Balázs így néz ki.
Borsándi Balázs így néz ki.

– „Amikor aznap több ezren az utcára vonultak, lakótársammal úgy döntöttünk, hogy megnézzük, mi történik: szemlélői voltunk csupán az eseményeknek. – mesélte a Kisalföldnek Borsándi Balázs. – Három nappal később bejelentett lakhelyemen, Jánossomorján kopogtak be hozzánk a rendőrök. Szüleim hívtak fel telefonon, hogy keresnek. Épp a pályaudvarról indultam volna haza, ott azonnal bementem a legközelebbi rendőrőrsre. Benntartottak, tíz nap múlva engedtek csak el. Már az első kihallgatáskor megkérdezték, milyen ruhát viseltem aznap: ez nem is egyezett az ezután elém tett képpel. Ez azonban nem győzte meg a rendőrséget. A rendőrségi iratok szerint egyébként egy közösségi portálon találtak rám. Fogalmam sincs, kik láthatóak a képen, azon a helyszínen nem is jártam. Ráadásul nincs is bőrdzsekim. A családomnak nagy megpróbáltatás volt ez az időszak, nyolc nap után telefonálhattam először haza. Azóta két és fél év telt el az első tárgyalásig: esetemben szó esett hivatalos személy elleni erőszakról, majd csoportos garázdaságról. Most garázdaság ellenem a vád: felmentésre számítok, ugyanis a fotón látható férfi és köztem szemmel látható a különbség. Az első tárgyalásra behívták azt a 72 éves matematikus szakértőt, aki azt állította, hogy nagy valószínűséggel én vagyok a képen. Ezt állítólag távolságmérésekkel állapította meg. Szemmel látható azonban, hogy sem az orrom formája, sem a fülem görbülete nem egyezik: ezeket a szakértő nem is vizsgálta" – mondta. Most antropológus szakértő kirendelését indítványozták, melyet a bírónő engedélyezett. A következő tárgyalás április 28-án lesz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, Borsándit Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője védi. A jánossomorjai fiatalember úgy fogalmazott: felmentése esetén kártérítési per elindításán gondolkodnak az ügyben.

 A zavargásokon készült kép.
A zavargásokon készült kép.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. RastaVanee 2009. július 31. 15:13
  „santiago 2009.03.02. 14:52 Én ismerem a Balázst, és összehasonlítás nélkül BIZTOSRA tudom, hogy nem ő volt. Sokkal kevesebb és rövidebb rasztája van, és az arca is sokkal soványabb, mint a bőrkabátosénak. ( bőrkabátba látni a Balázst, <moderálva>Ehhez nem kell szakvélemény, meg rendőrségi eljárás, csak 2 nyitott szem. Ezért tart itt az ország. Mindig az ártatlanok szívnak!
  >> igen. Ő biztos nem Boci, nincs is bőrkabátja :D”
 • 36. RickCartman 2009. március 03. 17:40
  „Vicces, hogy ott mindegyik randalirozó csak"véletlenül"arrajáró,"ártatlan"bámészkodó volt, aztán a sok millós kárt mégis ki okozta ottan a fővárosban?Magától repülő utcatáblák, öngyulladó kukák,önbeverő kirakatok városa lett?
  És a sok ártatlan bámészkodó kiváncsi, a nagy HŐSÖK(röhögnöm kell) simaszkban, sállal, gratulálok...szegény fiú lehet hogy tényleg ártatlan, de minek megy oda, ahol disznók röfögnek,nem csuda, ha összekenik és bebüdösitik őt is? Még szerencse, hogy a Kossuth téren nem járt, mert oda meg vécézni jártak hetekig a hazafiak, ott is beleléphetett volna valamibe.Nem baj, azt is összetakaritották a mi pénzünkből, a sok ártatlan bárányka hazakullogott, a tank is bedöglött(a tank is ártatlan!!!), a Vezér sem került bársonyszékbe..máskor tessék jobban vigyázni, ha Pesten sétál valaki ártatlanul, lám, mi meg nem történhet ottan...”
 • 35. Aladár 2009. március 03. 11:32
  „A cikket olvasva eszembe jutott Pelikán elvtárs, a gátőr..... Nem is értem miért? A rendszerrel lehet gondom?
  áááá ugyan, ez egy nagyon jó rendszer! Csak mert valakinek raszta haja van, már bűnöző!
  És mindezt egy 72 éves matematikus mondja ki. aha
  Szeretném megkérdezni a matematikust, hogy a képen látható buszsofőr macskája hány éves és hány egeret fogott az elmúlt 3 évben. Kérem 100%-os valószínűséggel mondja meg.

  Menyus: Ki is mondta, hogy hazudott és elkúrt mindent? Orbán? Nem kevered a neveket?”
 • 34. chopin70 2009. március 02. 20:58
  „Én pl. azt nem értem, hogy egy közösségi lapról "felismerés" után hogy lehet valakit letartóztatni? Így bárkit le lehetne csukni, csak mert hasonlít egy bűnözőre és rajta van egy ilyen lapon. Kész röhej.
  Na és persze, ha én el akarlak ítéltetni, el is ítéltetlek. Ez nem olyan, mint a régi besígó-rendszer?
  Kedves Balázs! Kitartás! Néha azért győz az igazság!”
 • 33. santiago 2009. március 02. 14:52
  „Én ismerem a Balázst, és összehasonlítás nélkül BIZTOSRA tudom, hogy nem ő volt. Sokkal kevesebb és rövidebb rasztája van, és az arca is sokkal soványabb, mint a bőrkabátosénak. ( bőrkabátba látni a Balázst, annyi az esélye, mint hogy az összes cigány a Holdon legyen)Ehhez nem kell szakvélemény, meg rendőrségi eljárás, csak 2 nyitott szem. Ezért tart itt az ország. Mindig az ártatlanok szívnak!”
 • 32. 13.István 2009. március 01. 19:13
  „T menyus !
  Nemtudom ki vagy, de ennyi idő után sem esett le???
  Sajnállak!!
  Az majd kiderul ki kit küldött. vazze”
 • 31. pancser 2009. március 01. 15:38
  „30! Miről beszélsz vazze? Ez a fiú ott sem volt, annyira be vagytok sz.rva sz.mét haszonlesők, hogy mindenkit, aki arra járt meg akartok félemlíteni. Nem tudjuk ki van a képen, de bárki legyen az, nem csinált semmit a kép tanusága szerint. Gyurcsány ha le lesz csukva, lába és keze egymáshoz bilincselve, rendőr vezeti vezetőszáron a tárgyalásra, ahol 15 évet kap, mindenki megnyugszik, kivéve azok aki elveszítik közpénzből fizetett zsíros állásukat! Lehet, hogy neked ez fáj, de a nép kielégül!”
 • 30. menyus 2009. március 01. 12:54
  „sajnos a felbújtot kelett volna lecsukni a orbán viktort aki csak hazudik és bösziti embereket.majd kiváncsi leszek ő pártja lesz porondon mit fog tenni a senkiházi.egyébként meg az összes ott levőket akik tomboltak lecsukni és dolgozzanak fizessék vissza a kárt.mert a mi pénzünkből teszik újjá”
 • 29. pancser 2009. március 01. 12:38
  „A Rendőrség lejáratja magát! Ennek legfőbb oka, hogy a politikának kell megfelelnie, mondotta Doszpot Péter!
  Péter k,rvára igazad van. Te fiú pereld be őket, fizessenek jó kis kártérítést, aminek egy részét áldozd a helyi közbiztonságra és király vagy!”
 • 28. AranyKözépút 2009. március 01. 10:56
  „Azért ugy jobb lett volna, ha Borsándi Balázsról szintén egy oldalképet láthatunk. NEm??”
 • 27. MTT 2009. március 01. 08:40
  „Ez gáz mindenkinek. Ha a fiúnak lennék, a gatyát leperelném róluk.Annyi és akkora baklövést megengedhetnek maguknak a rendőreink, hogy az nonszensz.”
 • 26. BJ.MÓVÁR 2009. február 28. 19:49
  „A RENDŐRÖKET ÉRDEKES MÓDON NEM PRÓBÁLTÁK BEAZONOSÍTANI ILYEN NAGY SZORGALOMMAL!! ÉN BIZTOS NEM TUDNÉK INDULAT,ÉS SZIDALMAK NÉLKÜL NYILATKOZNI,HA ÁRTATLANUL MEGVÁDOLNÁNAK! KITARTÁST KÍVÁNOK A FIATALEMBERNEK,ÉS HA IGAZA VAN, /LESZ/ AKKOR NE FONTOLGASSON ,HANEM JELENTSEN FEL MINDENKIT,AKIK MEGVÁDOLTÁK,ÉS ZSÍROS KÁRTÉRÍTÉST KELL KÉRNI!”
 • 25. Domestic 2009. február 28. 19:35
  „Nyugalom elvtársak!
  Már készül a forgatókönyv jövő hónapra is, csak most néhány szereplő helyet fog cserélni, mivel többen jelezték már, hogy unalmas minden évben a provokátort, vagy a sorfalat állót játszani.
  A felvetés jogos és így tényleg sokkal életszerűbb a móka!”
 • 24. hehe08 2009. február 28. 18:32
  „Ohh, hát egyszerű a védőbeszéd....

  Tisztelt(?) Bíróság!

  Mint a képen is látszik védencem kezében nincs kő...., nem végez dobó mozdulatot.
  A dobálást a tv-ben látta és úgy gondolta, hogy lemegy megbeszélni a nácikkal (muhahahaha), hogy ilyet egy demokratikus és liberális államban nem szabad csinálni.
  A képen is az látszik amint próbálja győzködni az éppen követ hajigáló nácit....
  Úgy gondolom, hogy védencem inkább kitűntetést érdemelne mert próbálta megvédeni a liberális értékeket és a többi, és a többi............

  :D:D:D:D:D

  Amúgy igen, sitteljék le az összes kődobálót, de a zárka társuk kúrcsány miniszeterelnök(úr??) legyen...”
 • 23. pancser 2009. február 28. 16:44
  „A helyes az lett volna, ha az objektív torzítását megfelelő szoftverrel megpróbálják korrigálni. Ez a matematikus biztosan párttitkár volt Rákosi pajtás idején az MDP-ben.”
 • 22. 13.István 2009. február 28. 16:24
  „Neki ez a frizura tetszik joga van hozzá ,nekem nem tetszik de ez az én saját véleményem.
  A fiatalember körül valószinű van egy kétszínű jóakaró!
  Az antropológus szakértő véleménye döntő lesz reméllem a fiatalember javára.
  Sok sikert!!”
 • 21. pancser 2009. február 28. 16:16
  „Matematikus? Röhej! A bíróság meg antropológia szakértőt kér. Valaki itt nem normális! Nem kell nagy fotósnak lenni ahhoz, hogy lássuk az objektív torzít, mint mindegyik a kép széle felé, főleg ha a távolságok is változnak a képen belül. Tanácsolom a fiúnak menjen el Strassburgig, ha kell, nem is értem, hülyék ülnek egyes helyeken? Matemetikus, jó hogy nem a vécésnénit, annak talán több tapasztalata van az emberi arcokkal kapcsolatban, főleg ha rájuk jön a szükség! Az, hogy valaki 8 napig nem érintkezhet a családjával az jogi nonszensz. Legyen vizsgálat és büntetés ezért is!”
 • 20. vinyo 2009. február 28. 15:06
  „Tipikus magyar!!!!!!!!!!!!Király vagyok dobálhatok.....
  Elkaptak,én ott sem voltam,soha de tényleg esküszöm:D:D:D:D:D:D
  vicc kategória”
 • 19. PaPa 2009. február 28. 14:55
  „A matematikus miért nem a rendőrök azonosító számát keresi ki a garázdák közül?
  Mert a szemetek azt nem használtak ezért nem lehet őket beazonosítani.
  Miért nem foglakoznak azzal atársasággal akik a helikopterről írányítoták a rendőri támadásokat?
  Miért nem foglakoznak ki adot ki tűz parancsot (igaz csak gumilővedékkel engedély nélkül)?
  Miért adnak megint hatalmat a rendőröknek azért, hogy zaklasák a MAGYAR embereket?
  A beépítet provokátorokat miért nem lehet felismerni?
  Miért nem lehet a rendőröket elítélni akik védtelen idős embereket rugdaltak meg tompfával ütöték?”
 • 18. Domestic 2009. február 28. 13:07
  „Most viccelsz, hisz a 72 éves matematikus szakértővel mi dobáltunk a leg kitartóbban...
  Hú ez az egész eset nagyon döbbenetes!
  Kívánom, hogy úszd meg a balhét! Itt csak megúszni lehet (pláne, ha bevásároltak valakit aki kínjában símán ellened vall)”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Símaszkos támadók jöttek a tartozás miatt

Mosonmagyaróvár - Egy tartozás megadására próbált rábírni három símaszkos támadó egy… Tovább olvasom