Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Testvérgyilkosság miatt öt év börtönre ítélték

Késszúrások sorával torolta meg több év bosszúságát testvérén egy hegyeshalmi férfi, akit emiatt nem jogerősen öt év börtönre ítélt a megyei bíróság. Az egyébként büntetlen K. Jenő előzetes letartóztatását a jogerős ítéletig megszüntették, az mondták: nem veszélyes és nem próbál szökni.
Hosszú évekig tette próbára fivére idegeit a végül áldozattá vált, italozó férfi, akit 2009 júliusában ölt meg a bíróság megállapítása szerint K. Jenő. A két őszülő testvér egy fedél alatt lakott Hegyeshalomban, ahol főleg a sértett életmódja mérgezte a légkört. A vallomásokból kiderült: sokat ivott, nyugdíja öt napig tartott, s a többi napon a másik pénzéből éltek. Ám még azt is szerette dézsmálni, agresszív és erőszakos módon. Erősebb fizikumát kihasználva, gyakran üvöltve követelte a pénzt, így aznap is, amikor a tragédia történt. K. Jenő vitába szállt vele a kiszemelt dugipénz miatt. A testvér nekilökte őt a mosogatónak, s ekkor szakadt el a cérna, de menthetetlenül, védhetetlenül. A kés a szalonna miatt volt K. Jenő kezében, s ezzel összesen öt szúrást adott le a fejre, egyet hátul, egyet pedig szívtájon döfött. Fivére azonnal meghalt.

Ő maga elismerte a cselekményt, de azt állította, nem emlékszik másra, mint arra: testvére meglöki őt, majd ő ott áll a véres késsel, a fivér holtteste pedig a földön fekszik. Az ügyvéd szerint akár egy harmadik fél is lehetett a tettes, de a bíróság úgy vélte, erre sem az időintervallum, sem a szűk konyha nem lett volna alkalmas.

Öt év börtönbüntetésre ítélték K. Jenőt, ez ellen ő és védője felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Az ügyész súlyosítást kér, s azt, hogy K. Jenő előzetes letartóztatását tartsák fenn, azt ugyanis a megyei bíróság most megszüntette. Úgy vélte, hogy az ítélet értelmében már csak szűk két évet kellene – a feltételes szabadságot és az eddig bent töltött időt beleszámítva – letöltenie, s egy rá váró műtét is indokolttá teszi átmenetileg a szabad mozgást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévében csempészett drogot Hegyeshalomnál

Tévékészülékben csempészett drogot Magyarországra egy bakonycsernyei férfi, akit a rendőrök a határ közelében elfogtak. Tovább olvasom