Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Testületi ülés Mosonmagyaróváron: adóért megállapodás

Kitüntették Moldoványi Gézát a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Polgármesteri elismerő oklevelet kapott a képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén Moldoványi Géza, a város Pro Urbe díjjal kitüntetett, Múzeum-díjas polgára.

Méltatásában Nagy István polgármester kiemelte: a kitüntetett korát meghazudtoló aktivitással veszi ki részét napjainkban is a város társadalmi életéből. Több civil szerveződés tagja, a Széchenyi Polgári Kör elnöke, egyik alapítója a Múzeumbarátok Egyesületének, számos köztéri alkotás, emléktábla-állítás kezdeményezője, támogatója, a Fejes Józsefné Zenei Alapítvány kuratóriumi elnöke.

E tisztségéről köszön le most, melyet az alapítvány megalakulása óta, huszonnégy éve tölt be. Moldoványi Géza nevéhez fűződik a mára nemzetközivé vált, Flesch Ká- rolyról elnevezett hegedűverseny is. Célját elérte: Flesch Ká- roly emléke elevenen él a városban, sőt, már Európa határain kívül is – tette hozzá a polgármester.

A tanácskozás kezdetén vette át Moldoványi Géza az elismerő oklevelet Nagy Istvántól.
A tanácskozás kezdetén vette át Moldoványi Géza az elismerő oklevelet Nagy Istvántól.


A tanácskozáson napirend előtt Kovács Tamás (MSZP) a tervezett sportcsarnok kapcsán arra volt kíváncsi, mi indokolja a 300 milliós többletkiadást a sportcsarnok építésénél, illetve miként áll a szükséges egymilliárdos önrészhez a társasági adó összegyűjtése.

Azt is tudakolta továbbá, hogy nyilvánosak-e a geotermális erőművel kapcsolatos szerződések. Nagy István válaszában kifejtette: amikor támogatásért pályáztak a sportcsarnokhoz, előzetes tervet készítettek. A szerződések megkötését követően készültek el a pontos kiviteli tervek.

Azt tartották szem előtt, hogy a sportcsarnok hosszú távra készül, ezért jobb minőségben és úgy akarják megépíteni, hogy több funkciót ellátva működhessen. A társasági adó összegyűjtése érdekében az ebben partner cégekkel együttműködési szerződést köt a város, ennek előkészítése zajlik jelenleg. A polgármester arra biztatta a képviselőt, hogy kapcsolatai révén segítse ezt a munkát. A geotermális erőmű előkészítése az előzetes ütemterv szerint zajlik, a későbbiekben a képviselő-testület elé kerül a téma a szükséges döntések meghozatala érdekében.

„Ki fogja helyreállítani a megrongált burkolatot?" – tette fel a kérdést napirend előtt Muráncsik László (Fidesz). A képviselő arra utalt, hogy az országgyűlési választási kampány során a baloldal jelöltjének nevét festették városszerte a járdára.

„Akkor azt állították, ez gyorsan lebomló festék. A feliratok azonban ma is láthatók" – hangoztatta Muráncsik László. Fehérné Bodó Mariann jegyző a választási törvényre hivatkozva azt mondta: a helyi választási bizottság, illetve az országos választási iroda hatásköre eljárni az ilyen ügyekben. (A tanácskozás további témáira lapunkban később visszatérünk – a szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös hivatal fél pénzből

Tavaly 112 millió forint, idén már csak 56 milliós állami normatíva érkezett a Jánossomorjai Közös… Tovább olvasom