Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Tervek fejlesztési hitelből

Levél - Két új autóbuszöböl és három váró a József Attila, Dózsa György és a Fő utcai megállókban készülhet el idén pályázati pénzből. A levéliek 2009-ben 241 millió forintból gazdálkodnak, ebből 26 millió forintot terveznek fejlesztésre fordítani.
Levél 2009-ben 241 millió forintos költségvetéssel számol, ebből 26 millió forintot fordítana beruházásokra. A fejlesztéseket egyrészt saját erőből, iparűzési adóból és az egykori Fő utca 16. szám alatti, volt orvosi rendelő értékesítéséből befolyt összegből, másrészt fejlesztési hitelből teremtik elő.

Az önkormányzat saját erőből a Dózsa György utcában elvégezné az árokfelújítást és az egész faluban a kátyúzást. Tervezik az Orgona utca burkolatfelújítását és a levéli Expo-falu csatornahálózatának összekötését a községi csatornahálózattal. Pályáztak az M1-es út melletti kerékpárútra – sajnos a forráselvonások miatt ez nem kap támogatást –, a kultúrház felújítására és játszótér kialakítására, – utóbbi pályázatok még elbírálás alatt állnak.

Papp Zoltán polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítésére is gondoltak: az elavult kazánokat nagyobb hatásfokú fűtőberendezésekkel helyettesítenék, valamint külső és belső hőmérséklet-szabályozóval is felszerelnék. A kisiskolában a nyílászárócserét és az óvodánál a részleges akadálymentesítést is tervezik, ezekhez további pályázatokon szeretnének támogatást kapni.

Az idei büdzsé ésszerű, takarékos működésre kényszeríti az intézményvezetőket. A helyi iskola és napközi 77,6 millió forintra számíthat a költségvetésből, az óvoda a tavalyinál nagyobb, 40 millió forintos összegből gazdálkodhat. Ennek oka, hogy több kisgyereket írattak ide be. A falu évről évre gyarapodik, egyre többen költöznek ki, építenek házat a Mosonmagyaróvárhoz közeli településen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefognak Julcsiért

Mosonmagyaróvár - Egészséges ember számára elképzelhetetlen, zsenge kora ellenére mennyi… Tovább olvasom