Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Tervben: óvodabővítés, egészségügyi központ

Kihasználják a dunakilitiek a néhány hónapja átadott közösségi teret. A helyi terveik között szerepel még az óvoda bővítése és egy egészségügyi központ létrehozása is.

Néhány hónapja adták át az IKSZT-t (Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér) Dunakilitin. Szokoli Sándor polgármester elmondása szerint már a 2006 előtti testületi ülés határozott arról, hogy a volt iskolaépületet alakítsák át közösségi térré. Négy éve pályáztak, a siker nyomán született meg az IKSZT és a falumúzeum a házban. A munkák során derült ki, hogy a falakat földig vissza kell bontani. Felmerült az is, hogy ne is fejezzék be az épületet a tervek szerint. Végül az újjáépítés mellett döntöttek.

A felújított részben két nagy tanterem található, amelyek akár egy nagy helyiséggé alakíthatók. Az épület a civil szervezetek otthonául is szolgál. Tervezik fedett bakakocsi- és biciklitároló létrehozását.

Az óvoda bővítésére szintén készülnek. Az átalakítás eredményeként plusz egy (bölcsődei vagy óvodai elkészítő) csoport kapna helyet az épületben.

Függőben van még az egészségügyi központ létrehozása. Itt a cél a háziorvosi rendelő felújítása lenne. A védőnői ellátást a háziorvosi épületben helyeznék el. Emellett szakrendelésekre, szűrővizsgálatokra alkalmas rendelőket is kialakítanának. Mindezekhez pályázatra várnak, mivel a polgármester szerint pénzpocsékolás lenne, ha külső forrás nélkül fognának bele az átalakításokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versben, prózában, dalban a Szigetközről

Irodalom és nyelvhasználat: nemes vetélkedőre invitálta a járás diákjait a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom