Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Természetesen jobb

Egyre nagyobb az igény a helyi termékek iránt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy sorra alakulnak az őstermelőket összefogó közösségek.
Az ausztriai Kelet-Stájerország és a Nyugat-Dunántúl őstermelőit, vendéglátóhelyeit és látványosságait gyűjti egy csokorba egy osztrák–magyar közös program, a „Natur-Kulinarium". A két régióból rákereshetünk vendéglőkre, borgazdaságokra, méhészetekre és egyéb helyi termékekre.

– Egy gazdag adatbázis kiépítése a célunk a két régióból, ezért várjuk a további őstermelők, vendéglátóhelyek jelentkezését honlapunkon, melynek látogatói kis programcsomagokat állíthatnak össze. Szakmai konferenciákat is szervezünk, bemutatjuk a jó gyakorlatokat. Így Zala és Győr-Moson-Sopron megyében is két-két településre látogatunk el – tudatta Károlyi Tímea projektmenedzser, aki kollégáival a napokban Lipóton mutatta be elképzeléseiket.

Inzsöl Renáta, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. vezetője a termelői piacok gyarapodása mellett az egyre népszerűbb bevásárlóközösségekről beszélt (melyek a már bemutatott Szigetköz Szatyor közösséghez hasonlatosak). Mint elmondta, a Vas megyei cég – mely már megyénk irányában is nyitott – mintegy nyolcvan őstermelőt fog össze, akik saját alapanyagból, saját terméket állítanak elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozik az MSZP

Közleményben fejezte ki felháborodását a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete, amiért a Jobbik… Tovább olvasom