Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Termálvíz a pályák alatt

Lipót - Negyedmilliárd forintból épül sportközpont a hétszáz lelkes Lipóton. Lelátóval, világítással rendelkező, fűtött füves és egy műfüves futballpályát adnak át ősszel. ˝Ez elsősorban üzleti beruházás, mely hasznot hoz majd a településnek˝ – mondta Tóth Péter polgármester.


A termálfürdő, a wellness-szálloda és a pékség után újabb nagy dobásra készül Lipót: sportközpont épül hamarosan a falu határában. Tóth Péter polgármester úgy nyilatkozott: nem az NB III-as helyi csapat, hanem a falunak hasznot hozó üzleti szempont volt az elsődleges.

A projekt költsége nagyjából negyedmilliárd forint, ebben az öltözőépület kialakítása is szerepel. Két héten belül eldől, ki kezdi meg az építkezést: elvileg 2–3 hónap alatt elkészül a sportközpont.

Tóth Péter elmondta: a régi pálya már a múlté, ősztől negyedmilliárd forintból edzőközpont épül a falu határában.
Tóth Péter elmondta: a régi pálya már a múlté, ősztől negyedmilliárd forintból edzőközpont épül a falu határában.

˝A termálfürdő fejlesztése, az egyre nagyobb vízfelület évről évre több vendéget csábít a létesítménybe. Emiatt egyre nehezebb volt megoldani az érkezők parkolását: sokszor kértek már segítséget a tulajdonosok ebben az önkormányzattól. Az időközben a Magyar Labdarúgó Szövetség által  meghirdetett Ollé-program kapcsán futballpálya-építésen gondolkodtunk. A kettőt végül összekötöttük: a napokban felszántottuk a fürdővel szemben lévő  1,7 hektáros területen lévő focipályát, s ott őrzött, parkosított, 500 gépjármű befogadására alkalmas fizetőparkolót alakítunk ki a megmaradó ingyenes parkoló mellett. Ez a bevétel majd az önkormányzat kasszáját gazdagítja˝ – mondta.

Egy fűtött füves és egy villanyvilágítással rendelkező műfüves futballpálya épül Lipóton lelátókkal, sportöltözőkkel.
Egy fűtött füves és egy villanyvilágítással rendelkező műfüves futballpálya épül Lipóton lelátókkal, sportöltözőkkel.

˝Ezzel egy időben az Ollé-program keretében sportközpont építésébe fogunk nyáron a falu határában, a Hédervárral összekötő út mellett.
Két európai színvonalú futballpályát létesítünk: mindkettő lelátóval és világítással felszerelt, az egyik műfüves, a másik fűtött füves pálya lesz. Utóbbit alácsövezzük s termálvízzel melegítjük, így minden évszakban használható lesz. Az üzemeltetése is olcsó, körülbelül ötvenedannyiba kerül, mint az NB I-es csapatok pályáinak fűtése. A helyi fürdő tulajdonosa bekerülési költségen biztosítja majd a meleg termálvizet. Nem titok: edzőtáborozási lehetőséget biztosítunk itt, öt ország csapatait keressük majd meg ajánlatainkkal. Az önkormányzat ettől bevételt remél: az Ollé-program hitele rendkívül kedvező, forintalapú, 2–3 százalékos kamattal. Terveink szerint a törlesztőrészletek mellett nyereséget is termel majd a falunak a sportkomplexum s az idegenforgalmi adó is a hivatal kasszáját gazdagítja. Emellett a helyi vállalkozásokat is segítheti a beruházás. Terveink szerint évente ötven hazai és külföldi csapat edzőtáborozását tudjuk majd biztosítani. Ráadásul a helyi NB III-as gárda lehetőségei is jobbak lesznek.˝

Termálvíz: ˝Ezzel fűtjük majd a füves pályát, így egész évben használható lesz˝ – mondta Tóth Péter. Fotó: Kisalföld-archívum
Termálvíz: ˝Ezzel fűtjük majd a füves pályát, így egész évben használható lesz˝ – mondta Tóth Péter. Fotó: Kisalföld-archívum

A projekt költsége nagyjából negyedmilliárd forint, ebben az öltözőépület kialakítása is szerepel. ˝Két kivitelezővel tárgyalunk: a francia cég a Telkiben lévő edzőközpontot építette, a másik a bécsi Ernst Happel-stadiont. Két héten belül eldől, ki kezdi meg az építkezést: elvileg 2–3 hónap alatt elkészül a sportközpont. Igény szerint persze lehetőség lesz a továbbfejlesztésre, újabb pályák kialakítására˝ – mondta Tóth Péter. Így folytatta: ˝Úgy tekintem a polgármesterséget, mint saját vállalkozásomat: szeretnék ezáltal minél több hasznot hozni a falumnak.˝

Olvasóink írták

 • 3. makospalacsinta 2009. június 16. 22:23
  „:) Szerintem is szuper, amit a lipóti polgármester tesz a faluért, és a fejlődésért.
  Sok sikert a lipótiaknak.”
 • 2. cseri83 2009. június 11. 18:23
  „Kösz
  Végre nem egy irigy, ellenséges hozzászólással kezdődik a lista! Otthon ülve se..vakarással nem lehet előbbre jutni. Köszönöm a jókívánságot, a lipótiak nevében.
  Egy lipóti!”
 • 1. hablaty 2009. június 11. 17:29
  „Félelmetes ez a faszi!
  Imádom ezeket a cikkeket, amik nem a leépítésekről, a világvége hangulatról, a válságról, hanem
  a magyar emberek és a kisközösségek kreativitásáról, tenni akarásáról szólnak.
  Sok sikert a lipótiaknak és a polgármesterükinek az új vállalkozásukhoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afrika követe

A Dél-afrikai Köztársaság budapesti meghatalmazott nagykövete járt szerdán Mosonmagyaróváron és a… Tovább olvasom