Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Termálvíz 58 fokon

Gyógyászati célra is alkalmas vizet találtak Hegyeshalom határában. Mindez igen jó előjel egy termálcentrum kiépítésére.
Csendes előkészítő munka folyik a hegyeshalmi termálprogram keretében, amelynek része ként nemrégiben termálkutat fúrtak. Vincze Zoltán, Hegyes halom polgármestere elmondta, a kutatófúrás eredményes volt, a határmenti településen 1500 méter mélységben, az előzetes vizsgálatok szerint gyógyvíznek alkalmas, 58 fokos hőforrásra bukkantak.
A vízhozam percenként 760 liter. A legfontosabb feltétel tehát teljesült a termál centrum kiépítéséhez. E hírek kedvezően befolyásolják a svájci befektetők elképzeléseit, akik 800 ágyas gyógyszállót, pihenést, kikapcsolódást és gyógyulást szolgáló fedett és szabadtéri medencéket tartalmazó létesítményt kívánnak felépíteni. A leendő termálkút környezete jó adottságokkal rendelkezik. A létesítmény a helyiek szerint a csak kis bányatóként emlegetett vízfelület körüli 15 hektáros parcellán épülne fel, amit már évekkel korábban kiszemelt a befektető. A beruházást segítendő az önkormányzat most módosítatja a terület rendezési tervét. A projekt elő készítő munkálatai megkezdődtek. A hírek szerint a svájci befektetőcsoport a közeljövőben újabb egyeztetés céljából ellátogat a településre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új gazdára vár a laktanya

A nemrégiben még a helyiek számára – ha már mindenképp muszáj volt bevonulni – vágyott… Tovább olvasom