Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tengerimalacra, csüngőhasúra és lóra is alkudhattak

A lóvásár részeként rendezték meg a regionális amatőr fogathajtó versenyt is a levéli ló- és hobbiállatvásáron.
„ Lókupecek" alkudozásától volt hangos a levéli sportpálya a hétvégén. Hagyományteremtő szándékkal második alkalommal szervezett itt ló- és hobbiállatvásárt, tartozék- és szerszámbörzét, illetve regionális amatőr fogathajtó versenyt a helyi Hóka Lovas Klub. A szervezők a sportpályára várták mindazokat, akik lovuknak, kutyájuknak, haszon- vagy hobbiállatuknak szerettek volna új gazdát találni, esetleg eladni kinőtt lovaglócsizmájukat, feleslegessé vált lószerszámukat, nyergüket vagy egyéb felszerelésüket.

A vásárra kilátogatók mintegy negyven ló közül válogathattak, de kínáltak eladásra csüngőhasú malacokat, szamarat, borjúkat, juhot, kutyákat, vadászgörényt, sőt, még tengerimalacot is. A használt lószerszámokra is nagy volt a kereslet, sokan csereberéltek és vásároltak. A lóvásár emellett a lovasoknak is jó alkalmat teremtett a beszélgetésre, eszmecserére.

Az alkudozás mellett a lovasok tudásukról is számot adhattak a regionális amatőr fogathajtó versenyen. A versenyzőknek egy húsz akadályból álló pályán kellett végighajtaniuk fogatukkal a lehető legrövidebb időn belül úgy, hogy ezalatt minél kevesebb hibapontot gyűjtsenek. A pónifogatok kategóriában – egyetlen indulóként – a hegyeshalmi Szécsényi József győzött. Az egyes fogatok mezőnyében a mosonmagyaróvári Németh Krisztián, míg a kettes fogatok közt a halászi Nagy Marcell bizonyult a legjobbnak. A legszínesebb fogatnak járó különdíjat a máriakálnoki Mikus József vihette haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgoznak a hajókiemelésen

A Szapon veszteglő, kiégett és elsüllyedt román hajót továbbra sem sikerült teljesen kiemelni a… Tovább olvasom