Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Templom épül Újrónafőn

Hajdúböszörményből református családokat telepítettek 1940-ben az ország nyugati felébe, akiknek földet adtak, így épült fel Újrónafő is.
Hajdúböszörményből református családokat telepítettek 1940-ben az ország nyugati felébe, akiknek földet adtak, így épült fel Újrónafő is. Kezdetekben a református parókia és imaház volt csak a településen, ami az akkori lakosságnak a lelki otthona volt. Időközben katolikus családok is települtek a községbe, és ma már háromszáznyolcvan fős katolikus egyházközség működik a faluban.

A katolikus hívek mindig megtalálták a módját annak, hogy hetente egyszer legalább eljussanak szentmisére, annak ellenére, hogy helyben erre nem volt lehetőség. Már évek óta a helyi kultúrteremben tartják meg a szentmisét Butsy Lajos mosoni plébános szolgálatával, aki lelkesen karolta fel a róna- főiek templomépítési szándékait. A templom tervei elkészültek, a munkálatok is megkezdődtek. Az anyagiakban még jelentős hiány van, de a helyiek bíznak abban, hogy hamarosan hívek tölthetik meg az istenházát Újrónafőn is.

Tegnap délután a leendő templom helyén zajlott az augusztus 20-i ünnepség, ahol Kovács Péterné polgármester átvette a megyezászlót Szabó Miklóstól, a megyei közgyűlés alelnökétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes felújítás pályázatból

Örömteli esemény hozott izgalmat az elmúlt napokban Dunasziget hétköznapjaiba: elkészült a Fő utca… Tovább olvasom