Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Telt házas nyári táborok

Nehéz dolga van annak a szülőnek, aki most szeretné beíratni gyermekét valamelyik táborba: már alig akad egy-két szabad hely. Napközistábor-mustrára indultunk.

Sok szülőnek jelent gondot a gyermekei szünidős elhelyezése. Mosonmagyaróváron számos tábort hirdettek a nyárra. Az egyhetes napközis táborok díja is jelentős eltéréseket mutat: 7500 forinttól a több tízezerig.

– Az a tapasztalatunk, hogy sok esetben még a mi igen kedvezményes díjú táborunkat, mely öt napra 7500 forintba kerül, is alig tudják megfizetni a családok. Főleg, ha több hétre szeretnének több gyermeket táboroztatni a szülők. A gyermekek harmada-negyede ingyen vagy kedvezményesen táborozik az önkormányzat jóvoltából – hangsúlyozza Pinkéné Bodnár Zsuzsa, a gyermekjóléti szolgálat vezetője, akitől arról érdeklődtünk, még tudnak-e fogadni gyermekeket.

– Elsősorban dolgozó szülők gyermekei jönnek a táborunkba. Bár a maximális létszámot negyvenben határoztuk meg, ezt gyakran át kell lépnünk. A júliusi utolsó hétre és az augusztusi első két hétre lehet még jelentkezni, de már itt is harminc fölötti a beíratottak létszáma – tudatta a szolgálatvezető, aki mint mondta, a tábort munkatársai mellett pedagógusok is segítik. A szakember szerint sajnos még így is sok marad otthon egyedül felügyelet nélkül, amiért évek óta kezdeményezik az iskolai nyári napközi megszervezését. Eddig azonban nem sikerült ezt elérniük.

Közben ötödik hete telt házas a Futura napközis tábora is. Az interaktív élményközpontban a 6–10 évesek játékosan ismerkednek a természettudományokkal, sok mozgással és filmvetítéssel. Míg hétfőtől csütörtökig a központ négy szintjét barangolják be a gyerekek, péntekenként a Rudolf ligetbe kirándulnak.

Horváth Lászlóné Rita értékesítési vezető tájékoztatása szerint az egyébként 25 férőhelyesre tervezett táborukban van olyan hét, hogy 29 gyermeket fogadnak. Ugyan sok táborozó nem először jár a központban, ám a lelkes fiatal demonstrátorok számos új feladattal lepik meg a résztvevőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonban tilos a fürdőzés

A túloldalon zajló iszapkotrás miatt kerülhettek olyan baktériumok a vízbe, ami miatt átmenetileg nem strandolhatunk Mosonban. Ezzel szemben az Itató ezreket vonz. Tovább olvasom