Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Telkek lesznek a kemping helyén

Néhány lakos szerint három változás a rendezési tervben bőven elég ahhoz, hogy Levél elveszítse falusias jellegét. A módosítások értelmében két telek lesz beépíthető a faluban, s a régi kempinget a tulajdonos 16 telekké alakítja, eladásra szánva azokat.
Olvasónk SMS-ben fejezte ki aggodalmát azzal kapcsolatban, miszerint a levéli képviselő-testület egy olyan rendezésiterv-módosítást hagyott jóvá, amely megszünteti a lakóövezet falusias jellegét. Megkeresésünkre Papp Zoltán polgármester elmondta, félreértésről lehet szó, mivel nem szűnik meg változtatással az övezet eddig megszokott jellege. A módosítással nem sérül a lakosok érdeke sem.

Három területre nyújtottak be módosítást a rendezési tervben. A legnagyobb visszhangot a kemping átminősítése okozta. Eszerint lakóterületté szeretné azt alakítani a tulajdonos. Így egy utat létesítene ott 16 telekkel; a lakóövezeti besorolás viszont megmaradt.

A polgármester nem érti a felháborodás okát. Elmondta: a folyamat nyilvánosan zajlott, s a kemping területére is ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, mint a vele szomszédos területekre, azaz falusias lakóövezetté válik. A tervet kifüggesztették, s a honlapjukon is közzétették a szakhatósági véleményekkel együtt.

A képviselő-testület ülésén az érintettek elmondhatták véleményüket. Érveik között szerepelt, hogy a kemping szomszédságában élők úgy érzik, sérülnek az érdekeik, mivel a beépítés árnyékolná az ő telkeiket. A polgármester szerint ha a módosítás megfelel a törvényeknek, az építési szabályoknak és a besorolásnak is, akkor a képviselőknek el kell fogadniuk azt.

A másik módosítás egy parkolóra vonatkozott. Ennek övezeti besorolása nem változott, csak a beépíthetőségét tették lehetővé. A harmadik kérelem egy saroktelekre szólt. Ez eddig is gazdasági, kereskedelmi, szolgáltatóövezeti besorolású volt, s a változtatással beépíthetővé válik. A jelek szerint a beruházó oda szolgáltatóházat szeretne
építtetni.

Az Állami Főépítészi Iroda hozzájárult mindehhez és megkapta az önkormányzat a végleges tervet, amely nem törvénysértő, nem jogszabályellenes – szögezte le Papp Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Egy évet késik a rehabilitáció?

„A Mosoni-Duna-rehabilitációs projekt a hivatalos közlések szerint öt hónapot, de a valóságban… Tovább olvasom