Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Telkek helyett sportpálya

Egy sportpálya és egy EU-s előírásoknak megfelelő játszótér kialakítását tervezik a Jánossomorján.
Egy szilárd burkolatú sportpálya és egy EU-s előírásoknak megfelelő játszótér kialakítását tervezi a jánossomorjai önkormányzat a Felsőlókert utcai játszótér helyén.

A jánossomorjai önkormányzat legutóbbi ülésén szóba került, hogy a város központi részén a Felsőlókert utcai játszótér egyik felét építési telkekként értékesítik, és az ebből bejövő pénzből a terület másik felén egy korszerű játszóteret alakítanak ki.

A városatyák végül elvetették ezt a tervet, és úgy döntöttek: mivel a jelenlegi játszótér a városközpont egyetlen, a szabadidő eltöltésére alkalmas zöldövezete, nem kurtítják meg a területét. A játszótér egyik felén egy szilárd burkolatú, több labdajátékra alkalmas sportpályát hoznak létre, amelyhez megfelelő kerítést is építenek.

A másik darabon pedig egy, az uniós biztonsági előírásoknak is megfelelő játszóteret alakítanak ki. Mivel a telekértékesítés ötletét elvetették, az új sportpálya és a játszótér kialakításának költségei az önkormányzatot terhelik. Kurunczi Károly polgármester abban bízik, hogy jövőre sikerül felépíteni a sportpályát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LIFE: „A politika kimaradt, emiatt sikeres

Az alsó–szigetközi vízpótlásra nyert brüsszeli támogatás idei önrészét fedezi a szakminisztérium.

Tovább olvasom