Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Teljesült Zsolt vágya: börtönbe megy a mosonmagyaróvári trafikot ˝kirabló˝ férfi - fotók

Meg sem próbált elmenekülni a helyszínről az a 43 éves mosonmagyaróvári férfi, aki kedden este késes rablást kísérelt meg egy helyi trafikban. Nyáron is rabolt, aztán egy óra múlva besétált a rendőrségre a zsákmánnyal együtt.
11.10 - Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság B. Zsoltot, a döntés jogerős. A férfi teljesen kilátástalannak érezte helyzetét, ezért rabolta ki a mosonmagyaróvári trafikot.

˝A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és figyelemmel arra, hogy a gyanúsított bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, ellátásban nem részesül és vele szemben hasonló rablási cselekmény miatt másik büntetőeljárás is folyamatban van, szabadlábon hagyása esetén fennáll a bűnismétlés veszélye. A gyanúsított terhére rótt cselekményt a büntető törvénykönyv 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A döntés jogerős, az ügyész, a védő és a gyanúsított is tudomásul vette˝ - tájékoztatott  dr. Máté Kinga, a Győri Törvényszék sajtószóvivője.

10.04 - Elkezdődött a B. Zsolt előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalás. Hamarosan kiderül, hogy teljesül-e a férfi vágya, aki a  börtön melegéért rabolta ki a trafikot a férfi Mosonmagyaróváron.
Előzetesbe mehet a mosonmagyaróvári trafikot ˝kirabló˝ férfi?
 

Korábban írtuk:


Nincs állása, nincs mit ennie, fázik, a börtönben viszont ingyenkoszt és -kvártély várja – ezért kísérelhetett meg rablást kedden a mosonmagyaróvári B. Zsolt a város egyik Károly utcai dohányboltjában.

A 43 éves férfi az üzletbe lépve elővett egy konyhakést és „rablás" felkiáltással a bevételt követelte. Az eladó – miközben az asztalra helyezte a kassza tartalmát – megnyomta a pánikgombot is. Ezt követően a férfi még percekig jóízűen elbeszélgetett az eladóval, zsebre rakta a kést és a közel 130 ezer forintnyi készpénzt. Aztán arról kérdezgette az alkalmazottat, megnyomta-e a pánikgombot, jönnek-e a biztonságiak. 
A 43 éves férfi az üzletbe lépve elővett egy konyhakést és ˝rablás˝ felkiáltással a bevételt követelte.
A 43 éves férfi az üzletbe lépve elővett egy konyhakést és ˝rablás˝ felkiáltással a bevételt követelte.

A trafik egyik dolgozója a Kisalföldnek elmondta: a biztonsági szolgálat munkatársai gyorsan kiértek a helyszínre, ám a rabló meg sem próbálta elhagyni a helyszínt, nem viselkedett erőszakosan, maszkot sem vett fel.

 Végül a rendőrök a 43 éves mosonmagyaróvári B. Zsoltot előállították a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették, s rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. 

B. Zsolt tavaly júniusban már akciózott egy másik mosonmagyaróvári dohányboltban is. Akkor elmenekült a helyszínről, de egy órával később – az eltulajdonított készpénzzel együtt – önként feladta magát a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. A nyomozók a házkutatás során lefoglalták az elkövetéshez használt kést, s kihallgatásakor a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, ám őrizetbe vételére akkor nem került sor.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkoló üzemi baleset Mosonmagyaróváron: belehalt az esésbe az ügyvezető

Sokkoló üzemi baleset Mosonmagyaróváron: belehalt az esésbe az ügyvezető
A Rettig Hungary Kft. üzemében egy külsős lakatosipari cég ügyvezetője munka közben zuhant le hat méter magasból. Tovább olvasom