Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Teljesülhet Írisz álma

Egy kisautó az álma Sáfrányné Kobli Írisznek. A születése óta látássérült asszony ehhez kupakokat gyűjtött. Váratlan fordulat, hogy a szállításban segítő mosonmagyaróvári Szalay család kipótolta a még hiányzó összeget, így hamarosan megvásárolhatják a vágyott járművet.
„Tavaly nyáron Budapestre akartam utazni vonattal orvosi vizsgálatra. A mosonmagyar- óvári vasútállomásra az autóbusz helyi járatával szerettem volna kimenni. A sofőr azonban elfelejtett szólni, a busz meg nem "beszél", mint más városokban, és már a felüljárón jártunk, amikor rákérdeztem, hol járunk, nem kellett volna-e már leszállnom. Segített ugyan a buszvezető, de már késő volt, mert a vonat elment, amire előre megváltott helyjeggyel rendelkeztem. A jegy kárba ment, és még várhattam 1 órát a következő vonatra, és a dolgomat sem tudtam elintézni, mert 2 órával később értem fel Pestre. Ha lett volna autónk, akkor időben és idegesség nélkül értem volna le a vasútra" – vezeti be történetét Sáfrányné Kobli Írisz, aki a fenti eset óta állítása szerint egyedül nem is mert autóbuszon utazni, annyira megrázta ez az eset.

A születése óta látássérült asszonyt sokan ismerik Mosonmagyaróváron, ahol hűséges Flóra vakvezető kutyájával láthatjuk. Mint mondja, nem pénzt szeretett volna gyűjteni álmához, egy családi kisautóhoz, hanem kupakokat.

– Nagy segítség lenne egy autó a családban, hiszen gyakran kell orvoshoz mennem akár Győrbe, akár Budapestre, de a helyi bevásárlást is megkönnyítené. Elsőként a Face- bookra írtam ki, hogy gyűjtöm a kupakokat. Bíztam benne, hogy elindul valami, aztán egy, majd két zacskóval érkeztek az adományok. Ismerősök és ismeretlenek kezdték el hozni azokat, leállítottak az utcán és a boltban. Egyszer azon kaptam magam, hogy kétszáz kiló, majd lassan ötszáz kilogrammnak kell otthon helyet találnunk. Magánszemélyek mellett iskolákban is szerveztek gyűjtést, de a helyi vízszolgáltatónál is. Rábaszentmiklósról 100 kiló kupakot kaptam, majd a mosonmagyaróvári Lions klub közvetítésével a szombathelyi Savaria Lions Club egy tonna kupakot ajándékozott – sorolja a sokasodó színes kupakok érkezését Írisz.

A kisalfold.hu írása nyomán az asszony kérésére – miszerint fuvarozót keres, aki a Pilisbe elszállítaná beváltásra a kupakokat – többen is jelentkeztek.

– Egy kedves hölgy már többedszer is segített a kupakok begyűjtésében. A mosonmagyaróvári Szalay András meg vállalta, hogy teherautóval elfuvarozza a beváltóhelyre – ezzel búcsúztunk a napokban Írisztől, aki akkor azt remélte, hogy a másfél tonnányi kupakot beváltva összejöhet a vágyott kis személyautó fele.

Sáfrányné Kobli Írisznek másfél tonna kupakot gyűjtöttek. A napokban ezt Szalay András szállította el beváltásra és egészítette ki az összeget testvérével, Viktorral.
Sáfrányné Kobli Írisznek másfél tonna kupakot gyűjtöttek. A napokban ezt Szalay András szállította el beváltásra és egészítette ki az összeget testvérével, Viktorral.

Váratlan örömről számolt be pénteken az asszony. Szalay András nemcsak a fuvarozást oldotta meg, hanem testvérével, Szalay Viktorral közösen 200 ezer forintra pótolta a hiányzó összeget. Írisz, mint mondta, szóhoz sem jutott örömében, így már a napokban elindul családjával autónézőbe. Már nagyon várja, hogy férjével a volánnál, beülhessen a saját kisautóba.

Szalay Viktor érdeklődésünkre hozzátette: személyesen nem ismerte Íriszt, viszont többször is látta Mosonma- gyaróváron sétálni vakvezető kutyájával. Nem ez az első alkalom, hogy segít, amit örömmel tett testvérével a nő álmának beteljesüléséért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kulturális egyesület

Munkaerő-piaci szolgáltatások mellett fogyasztóvédelmi irodát is működtet a huszonöt éves múlttal… Tovább olvasom