Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Települési testvérszerződés

Testvérszerződési megállapodást kötött Máriakálnok a németországi Hüffenhardttal.
A hétvégén Máriakálnokon rendezett nemzetiségi találkozó keretében írta alá Bruno Herberich, Hüffenhardt és Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere a két település közti testvérszerződés kereteit magában foglaló oklevelet.

A háromnapos rendezvényre mintegy hatvanan érkeztek a hüffenhardti delegációval, köztük a település tűzoltózenekara is, akik valamennyi napon zenével színesítették a programot. A vendéglátók igyekeztek bemutatni Máriakálnokot, a térség központját, Mosonmagyaróvárt, valamint Szigetköz szépségeit, népi mesterségeit, hagyományait, és a térséget ért emberi beavatkozás szomorú következményeit.

A Máriakálnok és Hüffenhardt közt megkötött testvérszerződés értelmében lehetőségeihez képest mindkét település elősegíti a kultúra, gazdaság, turisztika, vallás, oktatás és sport területén a kapcsolatok kiépítését. Különös figyelmet fordítanak a két településen élők – elsősorban a fiatalok – közti kapcsolatfelvétel elősegítésére. A megállapodás kitér továbbá arra is, hogy meg kell őrizni Máriakálnok német ajkú lakosságának és a második világháborút követő elüldözésük emlékét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészeti oktatás másként

A mosonszentmiklósi önkormányzat sikeresen zárta az előző évet. A büdzséjükben hiány nem mutatkozott, a gyereklétszám csökkenése miatt viszont a tervezettnél kevesebb állami normatívát kaptak. Az adóerő-képességi mutató alapján 8 millió forinttal kevesebb támogatás jutott a községnek. Ez azonban nem rengette meg a költségvetésüket, hiszen ezt a pénzt már korábban lekötötték. Tovább olvasom