Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Telekadó Hegyeshalomban

Nemcsak Bezenye, hanem Hegyeshalom is bevezette a telekadót a beépítetlen belterületek után: ez újabb több mint húszmilliós kiadást jelenthet az Euro Vegas beruházói számára. Eközben Bezenyén lemondott az egyik képviselő.
A belterületbe vont beépítetlen – művelési ágból kivett – területre, mint amilyen az évek óta beépítetlen Euro Vegas-földek, telekadót vetett ki Hegyeshalom is. Mint arról korábban már beszámoltunk (Kisalföld, 2007. január 3.), a bezenyei telekadó-rendelet szerint náluk a maximálisan kiszabható összeg négyzetméterenként 200 forint, az Euro Vegasra 25 forintot vetettek ki. Ez Euro Vegas esetében közel 60 millió forint befizetendő összeget jelenthet évente a településen. Költségvetésükben ez már jelentős adóbevétel, s akár a beruházók „szándékait" is felgyorsíthatja. Ott körülbelül 230 hektáros területről van szó: az első részletet március közepéig, a másodikat szeptember közepéig kell befizetniük. Ettől az évtől nemcsak Bezenyén, hanem az Euro Vegasban érintett másik településen, Hegyeshalomban is bevezették a telekadót. Szőke László polgármester elmondta: ezen rendelkezés bevezetésének nem volt köze a mega-

projekthez. A telekadó mértéke náluk földrajzi elhelyezkedéstől függ, az alap – akárcsak Bezenyén – itt is 25 forint négyzetméterenként.
Számításaink szerint Euro Vegas kisebb része esik Hegyeshalomhoz (nagyjából 90 hektár), ám ez így is nagyjából éves szinten 23 milliós helyi adó kifizetését jelentheti a befektetők számára. Bezenyével együtt ez az összeg már közel 83 millióra rúg Hans Asameréknak.

Eközben Bezenyén az egyik önkormányzati képviselő, Csontos Antal lemondott: helyére az októberi listán a – szavazatok alapján – következő jelöltet, Kovács Balázst kérik fel. Érdekesség, hogy Kovács Balázs után a korábbi polgármester, Schmatovich Mátyás következne a sorban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Raktárváros Hegyeshalomban

Nagyszabású építkezés kezdődött a közelmúltban Hegyeshalom határában. Az M1-es autópálya és az M15-ös főút közt húzódó területen szinte egyik napról a másikra „nőnek ki" a földből a tízméteres betonoszlopok. A jó adottságokkal rendelkező telken az amerikai ProLogis cég létesít logisztikai bázist. Tovább olvasom