Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Teleház nyílt Darnózselin

Darnózselin a volt tűzoltószertár helyiségében nyílt meg a Szigetköz legújabb teleháza. Korábban a helyi Vállalkozók Klubja sikeresen pályázott a teleház kialakítására, így kaptak öt komplett számítógépet és egy másológépet.

(illusztráció)
A felújított, átalakított helyiséget az önkormányzat biztosította. Mivel saját internetvonala a háznak még nincs – csak ígérete erre a Matávtól –, ezért az egyik üzemeltető, Pintér László ajánlotta fel saját vonalát e célra.
Az első e-mail üzenet Darnózselire Kanadából érkezett, a feladó Deborah Molnar, és rokoni szálak után kutat. Mint írta, a világhálón kalandozott éppen, amikor rábukkant Darnózseli honlapjára. Azonnal küldött
egy levelet, sőt, fényképeket is csatolt hozzá, melyen egykori rokonai, elhalt szülei láthatóak.
Deborah Kanadában született, és nem tud magyarul. Leírta, hogy négyéves korában, 1971-ben járt a szüleivel Darnózselin, és emlékezett a falusi környezetre. Szándékában áll a nyáron Magyarországra látogatni és feltétlenül megkeresi itteni rokonait. Mint később kiderült, a hozzátartozók emlékeznek rá és alig várják a viszontlátás perceit.

Nyitva tartás

A teleház megnyitása Darnózselin már az első percekben bizonyította létjogosultságát. A nyitva tartás egyelőre csak keddre és csütörtökre (17-től 21 óráig) korlátozódik. E napokon van mód az internet használatára is. Remélhetőleg a Matáv minél előbb megoldja a vonalgondokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok volt a szabálysértés

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság kétnapos közlekedési ellenőrző akciója során számos… Tovább olvasom