Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Tejfalusziget: kegyeletsértő a megmozdulás

A négy hónappal ezelőtti tejfaluszigeti emberölés nagy visszhangot kiváltott utóéletét az áldozat családja kegyeletsértésnek érzi. Szerintük az összefogás nem az egész falut, csupán egy kisebb csoportot érint.
Lapunkban már több alkalommal beszámoltunk (2002. október 24., 2002. november 9., 2003. február 11.) a tavaly október 22-én történt tejfaluszigeti tragikus esetről és annak utóéletéről. A helybéli M. Árpád szíven szúrta felesége előző házasságából született lányának 31 éves férjét, L. Attilát, aki a helyszínen életét vesztette. A történtek után többen összefogtak az előzetes letartóztatásban lévő M. Árpád érdekében és pénzt gyűjtöttek neki. A késelő mellett kiálló helybéliek szerint az 58 éves férfi a körülmények áldozata. Ezúttal azonban az igazi áldozat, L. Attila hozzátartozói szólaltak meg lapunkban a tragédiával és az azután történtekkel kapcsolatban.

Két félárva gyerek

Az L. család mosonmagyaróvári otthonában a két és fél éves Bálint és a kilenc és fél éves Marcell immár négy hónapja hiába várják haza édesapjukat. Bár a két gyermek szeme láttára halt meg a családfő, a kicsik mégsem értik, miért nem jön haza édesapjuk. Az özvegy, Szilvia a tragédia óta egyedül kénytelen nevelni a kisgyerekeket és törleszteni a lakásra felvett több millió forintos kölcsönt. A feleség nem ért egyet a tejfaluszigetiek kezdeményezésével, és mint mondja, nem az egész faluról, csupán egy kisebb csoportról van szó.

– A férjem és a nevelőapám között korábban nem volt semmi probléma. Nem volt köztük semmi konfliktus, sőt, évekig együtt is dolgoztak. Attila rendkívül jó ember volt, aki ismerte, tudja róla, a munkahelyén, a győri kórházban is megbecsülték és nagyon szerették. A kettőjük jó viszonya négy évvel ezelőtt romlott meg, amikor egy alkalommal a nevelőapám ismét bántani akarta édesanyámat. A férjem kettőjük közé állt, ekkor Árpád megrúgta Attila frissen műtött térdét, aminek következtében ő visszaütött – meséli a fiatalasszony. – A férjem másnap azonnal elköltözött a szüleihez, majd később én is követtem. Ettől kezdve minden kapcsolatot elkerültünk a nevelőapámmal. Havonta néhány alkalommal látogattuk meg az édesanyámat, de Árpádhoz nem szóltunk. Így történt ez a tragédia estéjén is. Nem volt kettőjük közt semmiféle veszekedés, a férjem nem is szólt az apósához. Ezért nem is értjük, hogy miért fajult idáig a dolog. Nevelőapám szerintünk a négy évvel ezelőtti sérelmét nem tudta feldolgozni – mondja L. Szilvia.

Nem tört életére, de

– Családunknak nap mint nap meg kell küzdeni a lelki fájdalommal, ami a fiam elvesztésével jár – meséli megtörve L. István, a tragédiában elhunyt fiatalember édesapja. – Jólesik, amikor az ismerősök, barátok egy-egy jó szót szólva próbálják enyhíteni fájdalmunkat. Találkozunk azonban olyan megnyilvánulásokkal is, hogy lelketlen emberek csordába verődve tesznek kegyeletsértő és olykor már provokáló megnyilvánulásokat. Tudom azt, hogy ha a fiamnak lett volna ereje elmondani a történteket, ezek az emberek is másként vélekednének róla. Úgy érzem, hogy a tettes nem akart a fiam életére törni, ám biztos vagyok abban, hogy meg akarta szúrni és így elégtételt venni a négy évvel ezelőtti sérelmén – vélekedett az édesapa.

– Bár a fiam és az apósa közt megromlott a viszony, Attilának soha nem volt egyetlen rossz szava se rá. Aki ismerte, tudja, hogy jó ember volt és egyetlen szó sem igaz abból, amiket halála után a tejfaluszigetiek meséltek róla. Többen felháborodva mondták el nekünk Dunakilitiről és Tejfaluszigetről, hogy egy kalap alá vették az egész települést, pedig ők egyáltalán nem értenek egyet a kezdeményezéssel. Bennünket nem zavar a pénzgyűjtés és az effajta összefogás, de nem tűröm, hogy Attila emlékét besározzák. Úgy érzem, már kegyeletsértés, amit művelnek, és nem tudom, meddig képesek még elmenni. Nem kell valakiből hőst csinálni azért, mert kioltotta egy ember életét – hangsúlyozta L. István.

Kapcsolódó cikkek >>
Szíven szúrta vejét
Kiállnak a késelő mellett

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezenyéről a floridai rivaldafénybe

Fél év alatt lépett ki az ismeretlenség homályából az a bezenyei fiatalember, aki a… Tovább olvasom