Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 28. péntek - Ágoston

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Mosonmagyaróvár hírei, mosonmagyaróvári hírek > Taxival, vonattal vagy akár gyalog mennének Ausztriába

Taxival, vonattal vagy akár gyalog mennének Ausztriába

Az elmúlt másfél hónapban 22 olyan fiatalkorút állítottak meg a mosonmagyaróvári határrendészek, akik illegálisan akartak Ausztriába jutni.

kisalfold.hu - 2012.09.16. 09:40
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Taxi és vonat. Főként ezzel a két közlekedési eszközzel próbáltak illegálisan Ausztriába jutni azok az a többségében afgán és pakisztáni fiatalok, akik a mosonmagyaróvári határrendészek migrációs ellenőrzésénél akadtak fenn az elmúlt másfél hónapban - derül ki a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Az adatok önmagukért beszélnek. Míg augusztusban öt esetben tizennyolc, addig szeptember közepéig három esetben négy fiatalkorút kellett a rendőröknek a győri gyermekotthonban elhelyezniük, akik az ország több intézetéből szöktek meg.

A napokban ellenőriztek a megyei autópálya alosztály járőrei Mosonmagyaróvár térségében egy, a tatabányai gyermekotthonból engedély nélkül távozó fiatalembert. A 16 éves pakisztáni állampolgár az autópálya melletti árokban gyalogolt Ausztria irányába. Sem jogszerű magyarországi tartózkodásához, sem a továbbutazásához szükséges okmányokkal nem rendelkezett. Előállítását követően a győri gyermekotthonban került elhelyezésre. Ellene tiltott határátlépés kísérlete ügyében indult eljárás.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...