Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Tavaszi véradás Mosonmagyaróváron

Március 26-án kedden 10-17 órától várják a segíteni tudó és akaró véradókat a Fehér Ló Közösségi Házban.
A Magyar Vöröskereszt szervezésében március 26-án kedden 10-17 órától várják a segíteni tudó és akaró véradókat a Fehér Ló Közösségi Házban.

Nyáron a megszaporodott balesetek, a téli hónapokban pedig a betervezett műtétek miatt van hatalmas szükség véradók vérére.

„A legtöbben a tűszúrástól félnek, emiatt nem adnak vért. Az ő figyelmüket mindig felhívom arra: vérükkel másokon segíthetnek, sőt, akár életet is menthetnek. Fontos, hogy az első véradás ne legyen negatív élmény. Így nagyobb valószínűséggel válik valaki rendszeres véradóvá.

Új véradónak nemcsak a fiatalabbakat várjuk, hanem bárkit, aki elmúlt tizennyolc éves, de még nem töltötte be a hatvanadikat. A véradó nem lehet könnyebb 50 kilogrammnál, kizáró ok lehet az alacsony hemoglobinszint, magas vagy alacsony vérnyomás, vagy a fél évnél nem régebbi piercing vagy tetoválás.

Nem szabad összekeverni a véradást a vérvétellel, a véradásra tilos éhgyomorral érkezni. Itt 4,5 deciliter vért veszünk le, fontos tehát az elegendő tápanyag és a legalább két liter folyadék fogyasztása. Két véradás között 56 napnak kell eltelnie. A nők évente háromszor, a férfiak pedig ötször adhatnak vért.

Véradásra személyi igazolvánnyal és tajkártyával kell érkezni." – ismertette Horváthné Piller Edit, a Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári területi szervezetének vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktormaffiától rettegnek - kilenc gép meglett

Tavaly nyár óta már tizenöt nagy értékű John Deere traktort loptak el ismeretlenek a határközeli… Tovább olvasom