Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Tavasszal indul a komp

Az áprilisi próbaüzem után május elsejétől szállhatunk fel a Dunaremete és Bős között közlekedő Lipót nevű hajó fedélzetére. Tóth József Péter lipóti polgármester mint üzemeltető kiemelte: a tavalyi esetleges kellemetlenségekért kedvez-
ményekkel kárpótolnák az utasokat.
Izgatottan vártuk 2014-ben, hogy mikor szállhatunk fel a Lipót névre keresztelt hajóra Dunaremeténél, hogy átkelhessünk Bősre. Ugyan a kompot már a korábbi évben átadták, a folyamatos műszaki hibák miatt a nyári szünidőre csúszott a tényleges indulás. A balszerencsés és sok nehézséggel járó kezdés után a tapasztalatokról és a tervekről is kérdeztük a vízi jármű üzemeltetését vállaló lipóti faluvezetőt, Tóth József Pétert.

– Még egy vállalkozásban is minden kezdet nehéz, ám most túl vagyunk a tanulóidőn. Kétségtelen, hogy az első üzemeltetési szezonban számos nehézséggel küzdöttünk. Mi mindvégig a biztonságra törekedtünk, és hiszem, hogy megérte azt kivárni, hogy jól működjön a hajó. A tavalyi esetleges kellemetlenségekért kedvezményekkel szeretnénk kárpótolni utasainkat – hangsúlyozta a hajóüzemeltető faluvezető.

Tóth József Péter tájékoztatása szerint áprilisban lesz a komp próbaüzeme és a szezon május elsejétől indulhat.

Tóth József Péter: Hiszem, megérte kivárni, hogy jól működjön a hajó.
Tóth József Péter: Hiszem, megérte kivárni, hogy jól működjön a hajó.

– Az egyik fő cél az volt, hogy Lipótról a turisták elhajózhassanak a bősi erőműhöz. Már tavaly látszott, hogy van igény erre a lehetőségre. A szlovák turisták is egyre inkább felfedezik a kompot, sokan jönnek közülük kerékpárral (a határ túloldalán kerékpárút vezet a kikötőig). Idén tavasszal szeretnénk az ülőhelyek számát bővíteni. A beruházás hozadéka, hogy a kishajóforgalom is élénkült, hiszen a rámpa segítségével a csónakázni, horgászni vágyók vízre tudják tenni a hajóikat. A menetrend szerinti járatokon túl céges konferenciák helyszínéül is szolgál a komp, már több csoport is igénybe vette sétahajózásra – magyarázta a lipóti polgármester.

Tóth József Péter arról is beszélt, hogy ugyan némi veszteséget termelt a járat, ők a vízi járművel hosszú távra gondolkodnak. A tervek szerint a tavalyi árak maradnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haller-iskola: 207 millió forintból újult meg

A napokban adták át a felújított mosonmagyaróvári Haller-iskolát, melyen egy 207 millió forintos… Tovább olvasom