Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Társulás több célra

A Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület elnöksége támogatja a többcélú kistérségi társulások létrejöttét. Az egyesület szerint fontos, hogy a települések nem kényszerrel, hanem anyagi támogatással kezdeményezték a társulások létrejöttét.
A Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület (GYMSME) megalakulásakor kifejezte azon szándékát, hogy tevékenységét a települések fejlődéséért, az ott élők életkörülményeinek javításáért és a közös érdekeken alapuló együttműködési formák kiteljesedéséért végzi. Botos Gábor elnök hangsúlyozta: elnökségük kiemelten fontosnak tartja a rendszerváltoztatással létrejött települési önállóságot, a helyi demokratikus intézményrendszer kialakulását és a közszolgáltatások bővülését biztosító folyamatokat.

Az utóbbi másfél évtizedben a kisebb települések jelentős lakossági hozzájárulásokkal sokat tettek annak érdekében, hogy az alapfokú humán és műszaki közösségi szolgáltatások mindenütt rendelkezésre álljanak. Ugyanakkor egyre nehezebb gazdasági körülményekkel, kedvezőtlen népesedési tendenciákkal, s jogosan elvárt minőségi igényekkel kell szembenézniük. A területfejlesztési feladatokra a települési csoportok megszervezték az együttműködés formáit, létrehozták területfejlesztési társulásaikat, jelentős szellemi és anyagi forrásokat összpontosítottak közös céljaikhoz.

A GYMSME azt javasolja a településeknek, hogy mérjék fel azokat az igényeket, amelyekkel eredményesebb, gazdaságosabb és szélesebb körű közösségi szolgáltatásokat teremthetnek.

Ám Botos Gábor szerint a települési összefogásban még vannak olyan lehetőségek, amik javíthatják a helyi polgárok igényelte szolgáltatások magasabb szintű kielégítését. A térségi összefogás új szintjét jelenthetik a többcélú kistérségi társulások. Az egyesület üdvözli, hogy nem kötelezéssel, hanem anyagi támogatással kezdeményezték a társulások létrejöttét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyás, hintós gazdászbúcsú

A valétálás közel évszázados hagyományainak megfelelően előbb fáklyákkal a kézben gyalog, majd lovas… Tovább olvasom