Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Társtanszéket hoztak létre

Hulladékgazdálkodási és hasznosítási tanszék létrehozásáról írt alá megállapodást a Büchl Hungária Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. és a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara a minap.
A mosonmagyaróvári kar és a társaság közti megállapodás eredményeként a hulladékgazdálkodási szakirány hallgatóinak a cég győri telephelyén tartanak kihelyezett órákat, illetve közös kutatási-fejlesztési feladatokat valósítanak meg.

A Büchl Hungária Kft. vezető szerepet tölt be a hulladékok újrahasznosításában, 2001-ben a győri ipari parkban hárommillió eurós beruházással két, több mint ezer négyzetméteres csarnokot épített.

Dr. Szakál Pál dékánhelyettes, Gömöry Árpád ügyvezető és dr. Schmidt Rezső dékán írták alá a társtanszéki megállapodást.
Dr. Szakál Pál dékánhelyettes, Gömöry Árpád ügyvezető és dr. Schmidt Rezső dékán írták alá a társtanszéki megállapodást.


Két éve olajtartalmú szennyvizek kezelésére alkalmas berendezését alakította ki telephelyén. Az együttműködés a mosonmagyaróvári kar környezetgazdálkodási intézete és a Büchl kft. azon közös törekvésének köszönhető, hogy az egyetemről kikerülő szakemberek a legújabb tudományos eredmények mellett a legfejlettebb technológiák gyakorlati alkalmazását is megismerjék – tudtuk meg dr. Szakál Pál dékánhelyettestől. Elmondta: hulladék- és környezetgazdálkodással a felsőfokú szakképzésektől az alap- és mesterképzéseken át minden oktatási szinten foglalkozhatnak az intézmény hallgatói. A társtanszéken magyar és német szakemberek tartják majd a tanórákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozói képzés

Vállalkozói ismeretek fejlesztését tűzte ki célul a Szigetköz–Mosoni-sík LEADER Egyesület,… Tovább olvasom