Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Taroltak a szocialisták

Mosonmagyaróvár tizennégy egyéni képviselői helye közül egy kivételével mindenütt szocialista győzelem született. A rendkívül nagyarányú és sokak számára meglepetést okozó baloldali diadal okairól kérdeztük a pártelnököket.
Dr. Pap János, a Fidesz helyi elnöke szerint tiszteletben kell tartani a választók akaratát. Mint mondta, bízik benne, hogy nem bánják meg döntésü ket. Hatékony és érdemi mun kát várnak a városvezetéstől és az új testülettől, hiszen a balol dal abszolút többséggel és kor mányzati háttérrel most már nem hivatkozhat semmire, ami a város fejlődésének útjába áll na. Az elnök szerint Mosonma gyaróváron nincsenek többség ben a baloldali szavazók, csupán több embert tudtak megszólítani és rávenni, hogy menjenek el voksolni. A Fidesz most is bebizonyította, hogy a legerősebb párt az ellenzék oldalán, sőt, az előző választás eredményeihez viszonyítva jelöltjeik sokkal több szavazatot kaptak – hang súlyozta dr. Pap János.

Dr. Nagy Lajos MSZP-elnök szerint a város nyolcéves baloldali hagyománya és a választók nem a személyre, hanem a jelölő szervezetre leadott szavazata segítette a pártot ilyen nagyarányú győzelemhez. Az országgyűlési választások statisztikáiból következtettek ugyan a nyerésre, ám koránt sem számítottak ilyen elsöprő fölényre. A négy évvel ezelőtti eredményeket tűzték ki célul. Az elnök kiemelte továbbá, hogy győzelmükben közrejátszott a jobboldali főriválisuk ellenük folyta tott rendkívül erős negatív kampánya is, ami azonban a visszájára sült el, mivel a választók már igencsak megelégelték az ilyen lejárató hadjáratokat. Sólyom Tibor, a Magyar Demokrata Fórum elnöke erősebb szereplésre számított a városban.

A megyei közgyűlésben szerzett mandátumok számával jóval elégedettebb. Az elnök szerint teljes jobboldali összefogás megvalósulása esetén sem sikerült volna a városban győzniük. Az emberek politikában való csalódottsága és a tavasz óta szinte folyamatosan tartó erős kampány hatása országos szinten – így Mosonmagyaróváron is – megmutatkozik a választási eredményekben. Mosonmagyaróvárra akár jó hatással is le het ez a nagyarányú szocialista többség, mivel ennek a politikai erőnek most valóban hatalma van, ami segíthet a célkitűzéseik hatékony véghezvitelében. Az elmúlt négy év bebizonyította, hogy kisebbségben nehéz a várost irányítani – tette hozzá Sólyom Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan szervezett lelki közösségek

Mosonmagyaróváron és környékén több kisegyháznak is vannak hívei: közös a Jehova Tanúi, s a Hit… Tovább olvasom