Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Tárlaton a mosonmagyaróvári térség

A napokban nyílt meg a Moson Megyei Tárlat idei kiállítása.

A tárlatra nemcsak mosonmagyaróvári, hanem a járás településein élő vagy innen elszármazott alkotók is jelentkezhettek, függetlenül a művészeti végzettségtől vagy iskolázottságtól. A pályázat minden korosztályt megmozgatott a pályájának elején lévő fiatal művésztől a nyugdíjas rajztanárig. A tárlat a fogyatékkal élők alkotásait is befogadta, ezzel is szolgálva társadalmi integrációjukat.

A huszonnégy képző- és iparművész negyvenöt művel jelentkezett, amelyekből a szakmai zsűri harminckét alkotást választott ki a kiállítás számára. Ugyancsak a zsűri tett javaslatot a díjazottak személyére. Mosonmagyaróvár díját Matusz Péter Pál vehette át, a Mosonmagyar- óvári Többcélú Kistérségi Társulás díját a dunaszigeti Czenki Sándor kapta, a Hansági Múzeum díjazottja pedig Kelemen Benő Benjamin lett.
A tárlat szakmai megnyitóján Pápai Emese művészettörténész az ilyen rendszeres és közös bemutatkozások, megmérettetések fontosságát hangsúlyozta.

A kiállított művek sora széles skálán mozog a realisztikustól az expresszionistán át a fakturálisig és geometrikusig, illetve a jól felismerhető saját művészi nyelvezetig. Hasonló változatosság jellemzi technikai szempontból is a tárlatot. Érzékeny ceruzarajzok, finom akvarellek, karakteres olajfestmények láthatók elsősorban, de ezek mellett a gobelin, a számítógépes grafika és a plasztika is képviselteti magát. Tematikus szempontból a tárlaton túlsúlyban vannak a hagyományosabb műfajok, mint a csendélet, a tájkép, az alakos kompozíció és kevesebb a nonfiguratív alkotás.

A kiállítás augusztus 17-ig látogatható a Mosonvármegyei Múzeumban (Szent István király út 1.), hétfő kivételével naponta délelőtt 10 és délután 6 óra között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautók ütköztek az M1-esen Lébény térségében

Karambol bénította meg a sztráda forgalmát a Lébény előtti szakaszon vasárnap délután. Tovább olvasom