Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Tankok, repülők, autók és várak

Tíz országból érkezett csaknem félezer makettező több mint 1300 munkáját mutatta be a hétvégén Mosonmagyaróváron a nemzetközi makettkiállításon.
Apró művek
A Mosonmagyaróvári Makettező Klub által szervezett rendezvény ezúttal ólom- és cinfigura-kiállítással is kiegészült. A harminckét aktív felnőtt és számos fiatalabb tagot számláló Mosonmagyaróvári Makettező Klub a hétvégén immár hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi kiállításával ismét jó eséllyel indul, hogy elnyerje az ország legjobb klubjának járó címet. A szakág szinte minden hazai klubját tömörítő Magyar Makettezők Országos Szövetsége ugyanis a tavalyi mosonmagyaróvári kiállítást ítélte az elmúlt év legnagyobb rendezvényének, ezzel a Lajta-parti csapat lett az ország legjobb klubja.
Az idei rendezvényen immár hazánk mellett további nyolc ország képviseltette magát. Érkeztek makettezők Franciaországból, Szlovákiából, Németországból, Csehországból, Szerbiából, Lengyelországból és Horvátországból, illetve idén elsőként Belgiumból is. A csaknem félezer makettező 1300 alkotása népesítette be a Flesch Károly Kulturális Központ szinte minden helyiségét.

A nemzetközi tagokkal bővített szakmai zsűri negyvennégy kategóriában, számos értékelési alapelvet figyelembe véve díjazta a munkákat.
A kivétel nélkül színvonalas alkotások közt számos különlegesség és ritkaság is felbukkant. Több komoly egyéni munkát is beneveztek a versenyre. Ezeken a maketteken az építő a legutolsó alkatrészig mindent saját kezűleg készített. A különböző járművek valósághű, méretarányosan kicsinyített mása mellett kiállítottak még aprólékos részletességgel kidolgozott harci figurákat, filmhősöket és történelmi csatajeleneteket. Megtalálható volt például a sümegi vár vagy a hédervári kastély gondosan megépített makettje is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiságtól a drogtermesztésig

A hat évig kábítószerező, megyénkben tanuló fiatalember a füves cigitől a kemény drogokig kipróbált… Tovább olvasom