Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Tanévnyitó: egyedüliként növelték a hallgatói létszámot

A Nyugat-magyarországi Egyetem karai közül egyedüliként a mosonmagyaróvári tudta növelni hallgatói létszámát tavalyhoz képest – hangzott el az intézmény tegnapi tanévnyitó ünnepségén. A karon 295 első évfolyamos hallgató tett fogadalmat.
Összesen 295 első évfolyamos hallgató kezdte meg tanulmányait alap-, mester- és felsőfokú szakképzésben a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán. Közülük 237 gazdászhallgatót államilag finanszírozott képzésre vettek fel.

A pénteki tanévnyitó ünnepi tanácsülésen dr. Takács Péter oktatási rektorhelyettes köszöntőjében kiemelte: 3619 hallgatót vettek fel a Nyugat-magyarországi Egyetemre. Tavalyhoz képest ez összességében némi csökkenés, ám örvendetes, hogy a mosonmagyaróvári kar kiemelkedő eredményt ért el és a karok közül egyedüliként növelni tudta hallgatói létszámát. Ez a kari vezetés, a minőségi oktatás közös eredménye. A rektorhelyettes hozzátette: az ország tizenkilenc agrár-felsőoktatási intézménye közül a minősített oktatók számának tekintetében első helyen áll a mosonmagyaróvári kar.

Dr. Schmidt Rezső dékán beszédében kitért arra, hogy az elmúlt időszakban nem mindig kezelték megfelelően a hazai mezőgazdaságot, ám szerencsére mára változott az ágazat megítélése. A dékán szerint a közeljövőben vélhetően stratégiai ágazattá válik az élelmiszer-előállítás, ezt jelzi az érdeklődés folyamatos erősödése az agrárképzés iránt. A dékán a nyelvtanulás fontosságára hívta fel az első évfolyamosok figyelmét. Mint mondta: nem csupán diplomájuk megszerzéséhez kell a nyelvtudás, hanem saját maga elől zárja el a lehetőséget, aki nem beszél idegen nyelveket.

A gazdászhallgatók fogadalomtételét követően az ünnepi tanácsülésen adták át a tiszteletbeli díszdoktori címet dr. Csáki Csaba akadémikus és dr. Nagy Frigyes nyugalmazott miniszter részére.

Olvasóink írták

 • 5. kovpal 2012. szeptember 11. 19:16
  „A pályázati pénzből csak arra futotta, hogy átadják a kutatót, na de azóta ???”
 • 4. pancser 2012. szeptember 11. 08:19
  „3."abszurdisztán" Mostanra úgy tűnik, hogy szemben a korábbi helyzettel, a város gondozatlanabb része az egyetem környéke. A város szomszédos része elfogadható állapotban van, szépen rendbe lett téve sok minden. A Várkert nevű szórakoztató intézmény teraszán mindig sokan üldögélnek, hanem szemben az egyetem kerítése, parkja... ott mintha megállt volna az idő 50 évvel ezelőtt.....
  Biztosan látják, de nem értem ezt az egész egyetemi finanszírozást, a tömegember finanszírozást. Ebben az intézményben amikor még szép üde virágos park is volt és rend a környéken 60-70 hallgató volt egy évfolyamban. Ez nagyon messzire vezet, hagyom is a dolgot. De mint városlakót felháborítanak a mostani állapotok ami a külsőt illeti!”
 • 3. abszurdisztán 2012. szeptember 11. 05:27
  „Pancser ! Én is megdöbbenéssel tapasztaltam ugyanezt tavaly, a Szigetköz Kutató Központ mellett még rossz íróasztal is volt a szeméthegyen.A lépcsőkön parlagfű tenyészett ! Nem látják ezt a professzor urak ?”
 • 2. pancser 2012. szeptember 10. 18:15
  „1. "abszurdisztán" Ez nem könnyű kérdés amit felvetettél. Kőkemény érdekek mentén tartják fel a mostani állapotot, pénz viszont nincsen. Azt a külső szemlélő is láthatja, minden pusztul az épületek környékén, a parkok ápolatlanok, a várárokban a sétautakat benőtte a fű, a kerítés omladozik. De nézzétek meg a "B" épület mögötti részt ahol a pályázati pénzből épült Szigetköz Kutató Központot és környékét. A rézsűt ellepte a gyom a lépcsők hézagain acat és egyéb gyom nő ki, nyilván azért mert a lépcsőket senki nem tapossa. A Lajta felőli oldalon néhány kandalábernek hűlt helye, a vezetékek szabadon. Penetráns szagú ritkán ürített szemetes konténer mellett visz az út oda gyomok társaságában. Mondjam tovább?”
 • 1. abszurdisztán 2012. szeptember 08. 15:55
  „Igaz,hogy patinás intézmény, de már inkább csak múltja van, mint jövője.Hol dolgozik egy állattenyésztő vagy egy növénytermesztő mérnök ? Még az élelmiszeripari csak hagyján...Nem beszélve a gyerekekről, akik tudásszintje egyenlő a semmivel, de nem lehet őket kirúgni.Váltani kellett volna már rég más irányban az intézmény profilját illetően.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől a Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál

A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen több, mint 100 féle bort, pálinkát, pezsgőt és különféle… Tovább olvasom