Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Tanévkezdés már a korszerű mosonszentmiklósi épületben

Közel négyszázmillió forintos beruházással, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében korszerűsítik a mosonszentmiklósi iskolát és a napközit.

A következő tanévet már a megszépült és bővített intézményben kezdhetik a diákok.

Mosonszentmiklós utóbbi éveinek egyik legnagyobb beruházása a finisbe ért: több mint 400 millió forintos ráfordítással korszerű iskola épült a diákoknak. A munkálatokra az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyert 310 millió forint pályázati támogatást, az önrészt pedig hitelből biztosítják.

– A közbeszerzésen egy győri vállalkozás nyert. Javasoltuk, hogy helyi alvállalkozókat is foglalkoztassanak a beruházás során – kezdi a beszélgetést Bedő Csaba polgármester.

Helyi vállalkozók is kaptak munkát a közel 400 milliós beruházás során.
Helyi vállalkozók is kaptak munkát a közel 400 milliós beruházás során.

A munkálatok az őszi szünidő után kezdődtek és várhatóan júliusra fejeződnek be, míg az augusztus a költözködés hónapja lesz. A beruházás során a helyi iskola alsó és felső tagozatát egy tető alá hozták, új szárny épült a korszerűsítésre váró épület mellé, felújítják a napközi otthont és annak konyháját. A településen az alsó és felső tagozat két épületben tanult: a költségek racionalizálása és a felső tagozat épületének nagyon rossz állapota áll az ˝összeköltöztetés˝ hátterében. A 2400 négyzetméteres új épületben nyolc osztályterem, valamint a korábbi két kisebb szaktanterem helyett 4 tágasabb kap helyet. Az aula, az orvosi szoba is hiányzott eddig, de az épület akadálymentesítésére is gondoltak. A gázfűtésre geotermikus hővel ˝segítenek rá˝.

A munkálatok ideje alatt a művelődési ház, a parókia és a napközi otthon egyik terme adott otthont az osztályoknak. A felszabaduló százéves építményt (amelybe eddig a felső tagozatosok jártak) a tervek szerint civil szervezeteknek adnák át használatra, de akár egy falumúzeumot is kialakíthatnának itt.

– Tavaly szeptembertől az óvodába már vettünk fel bölcsődéskorú gyerekeket. Nagy a túljelentkezés, így szeretnénk külön bölcsődét indítani. Ennek a lehetőségeit is vizsgáljuk – szögezte le a polgármester.

A következő napokban, hetekben még az épület külső festése, a hidegburkolás várat magára. Az iskola előtt parkolót alakítanak ki és a nyertes vállalkozás a parkosítást is elvégzi virágosítással, faültetéssel. Eközben a napközi is megszépül, itt a munkálatokat májusban kezdték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Migránsok: bangladesiek taxiban, afgánok vonaton

Alig tíz percen belül két taxiban is illegális migránsokat találtak a rendőrök Hegyeshalomnál. Tovább olvasom