Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Tanácskozás a mintagazdaságokról

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara.
 Az erről szóló dokumentumot tegnap írta alá dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató és dr. Schmidt Rezső dékán az Országos Szaktanácsadási Bizottság mosonmagyaróvári kihelyezett ülésének keretében.

– A Vidékfejlesztési Minisztérium háttérintézményein keresztül nyit a stratégiai partnerek felé, ezáltal elősegítve a szakképzés és szaktanácsadás rendszerének megújítását, s a kutatás elősegítését. A NAKVI ezért a közelmúltban több hasonló együttműködési megállapodást kötött felsőoktatási intézményekkel – emelte ki dr. Mezőszentgyörgyi Dávid az aláírást követően. A főigazgató elmondta: a jogszabályban is rögzített intézmények közti együttműködést így próbálják elmélyíteni.

A most köttetett megállapodás eredményeként tartják Mosonmagyaróváron az Országos Szaktanácsadási Bizottság kihelyezett ülését is, aminek témája a kar mintagazdasági modelljének gyakorlati tapasztalatai.

Dr. Schmidt Rezső elmondta: fontos szerepe van a mintagazdaságoknak a mosonmagyaróvári kar képzésében, jelenleg már több mint ötven tagja van ennek a hálózatnak. Ezzel le tudják fedni a magyar mezőgazdaság egészét. A dékán hangsúlyozta: igyekeznek ezt az együttműködési megállapodást minél több tartalommal megtölteni és a magyar agrárium hasznára működtetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári turisták a törökországi balesetben

Egy szabálytalanul közlekedő személyautó ütközött csütörtökön kora délután Törökországban, Kusadasi… Tovább olvasom