Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Tanácsadás ingázóknak

Az ˝IGR – Jövő a határtérségben˝ projekt szakemberei egyéni tanácsadás keretében tájékoztatják az érdeklődőket kedden 13 órától 20 óráig Jánossomorján, a Balassi Bálint Művelődési Ház és Könyvtárban (Óvári utca 1.).

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást kaphatnak az ausztriai munkaviszony létesítéséről, megszűnéséről, a végkielégítés eljárásáról. Szó lesz a munkaidő, a szabadság, a betegellátás, a családi pótlék kérdéséről, a gyes igényléséről, az adóbevallásról és adó-visszatérítésről, de a munkavállalási engedélyek típusairól is Ausztriában. A tanácsadói napon Jánossomorján az IGR hat jogásza áll az érdeklődők rendelkezésére, s válaszolnak az egyéni problémákra.

– A tanácsadói napok első helyszínén, Szombathelyen közel százan jelentek meg. A megszokott kérdések mellett sokan érdeklődtek a munkaerőpiac 2011 májusában esedékes nyitásával kapcsolatban – hangsúlyozta Tóth Eszter projektvezető.

Az IGR – Jövő a határtérségben projekt az ÖGB Burgenland és az MSZOSZ nyugat-magyarországi szervezetének projektje. A hétéves (2008–2014) futamidejű program egyik legfontosabb célja a Burgenland–Nyugat-Magyarország régióban dolgozók tájékoztatása a határon átnyúló foglalkoztatásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradó ˝mozgalmat˝ indított

Harmadik éve jár Imréné Veverák Veronika osztálya a Móra-iskolából a mosonmagyaróvári véradásokra. Tovább olvasom