Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Támogatta a testület a múzeumot

Sikerrel járt a Kisalföld kezdeményezése, hogy a megüresedett ipartelepi határőrlaktanyából XX. Század Múzeum alakuljon.

Eredményes volt a Kisalföld hétfőn szervezett nyilvános fóruma, ahol a volt ipartelepi határőrlaktanya XX. Század Múzeummá alakítását a résztvevők egyöntetűen támogatták (Három és fél párti igen a múzeumra – június 22., 1., 7. oldal). A fórum nyomán a szabad demokraták önkormányzati frakciója a képviselő-testület tegnap délutáni ülésén sürgősségi indítványt nyújtott be a kérdésben.

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületének tegnap délutáni ülésén a múzeum létrehozásáról számos képviselő fejtette ki álláspontját. A felszólalók közül szinte mindenki nemesnek és támogatandónak ítélte a Kisalföld kezdeményezését. Hosszas vitát és módosító javaslatokat követően a városatyák tizenkilenc igen szavazattal – két tartózkodás ellenében – megbízták a polgármestert, kezdjen tárgyalásokat a lehető legrövidebb időn belül a Belügyminisztériummal, hogy a laktanya a város tulajdonába kerülhessen. Ezzel együtt felállítottak egy munkacsoportot annak érdekében, hogy a nyári szünet utáni első testületi ülésre készítsen tervet a XX. Század Múzeum kialakításának feltételeiről és lehetőségeiről.
A vita részleteiről és a tanácskozás többi témájáról lapunk szombati számában részletesen hírt adunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös marketingmunka lendíthet a vízi turizmuson

A Szigetközben és a Mosoni–Dunán nyár elején nemcsak a vízállás „stagnál” vagy apad, hanem a vízi turisták száma is: a vállalkozók szerint ezen csak közös marketingmunka és újabb rendezvények segíthetnek. A kempingek hétvégi és egyhetes vízi utakat szerveznek: tízezer forintból képzett túravezetővel kenuzhatunk hét napot a dunai mellékágendszerben. Tovább olvasom